İhtiyaç Sahipleri ve Muhtaç Durumda Olanlara Dev Gıda Yardımı Başlıyor! Devlet Gıda Yardımı İçin Büyük Kaynak Ayırdı! Hemen Başvurun!

Türkiye’de korona virüs vakaları hızını kesmeden devam ediyor. Bu nedenle insanlara kısmi sokağa çıkma yasakları dayatılıyor, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımızın tamamı dışarı çıkamıyor. Bu nedenle insanlar ekonomik olarak dara girdi.

İhtiyaç Sahipleri ve Muhtaç Durumda Olanlara Dev Gıda Yardımı Başlıyor! Devlet Gıda Yardımı İçin Büyük Kaynak Ayırdı! Hemen Başvurun!
Yayın Tarihi: 28.04.2020 14:11:00

Türkiye’de korona virüs vakaları hızını kesmeden devam ediyor. Bu nedenle insanlara kısmi sokağa çıkma yasakları dayatılıyor, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımızın tamamı dışarı çıkamıyor. Bu nedenle insanlar ekonomik olarak dara girdi.

Normal şartlarda geçinmekte zorluk çeken vatandaşlar Korona virüs sebebiyle ekonomik yokluğun en kötüsünü yaşıyor. Ancak devlette boş durmuyor, bu konuda elinden gelen her türlü yardımı yapmaya çalışıyor ancak herkese yetişemiyor. Sosyal medyada insanların büyük bir çoğunluğu 1000 TL sosyal yardım parası almadığını savunuyor ancak 1000 TL sosyal yardım parası aldığına şahit olduğumuz onlarca kişi var. Ek kaynaklar gösteriliyor sürekli, yardımların yapıldığı söyleniyor. Şimdi biz her iki tarafında ortasındayız. Yardım alan taraf aldığını savunuyor yardım alamayan başvurusu reddedilen taraf ayrı kendisini savunuyor hiç başvuru yapmamış kişiler ise diğer insanların düşüncelerini değiştirebilecek şekilde yorumlar yapıyor. Ama gerçek muhtaç kişiler ve gerçekten yardıma ihtiyacı olanlar devletimizin tüm yardım faaliyetlerinden yararlanabiliyor. Ayrıca ailelere yapılacak olan ek gıda yardımları da yolda!

Ailelere Gıda Yardımı Başlıyor, Nasıl Başvuru Yapılacak?

Ailelere yapılacak olan gıda yardımları yolda. Tüm paketler hazırlanıyor yeni sahiplerine götürülmek üzere yola çıkacak. Ancak öncesinde kimlerin bu gıda yardımından yararlanabileceği belli değil. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konuyla alakalı uzun uzun açıklamalar yaptı. Bakan Selçuk açıklamasında muhtaç ailelere ve yardıma ihtiyacı olan kişilere gıda yardımı yapacaklarını belirtti. Gıda yardımının yapılabilmesi için ise 176 milyon TL’lik yeni bir kaynak aldıklarını belirtti.


Kaynak Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan aktarıldığını belirten Bakan Selçuk, ortalama 2 milyon haneye gıda yardımı yapacaklarını ifade etti. Türkiye’de korona virüsü etkilerine devam ederken önemli olan birlik ve beraberliğin el değmeden ve temas etmeden sürdürülebilmesidir. Bu nedenle muhtaç ve yardıma ihtiyacı olan tüm vatandaşlarımıza yardım etmeliyiz. Yardımların sadece devletten beklendiği zaman ortaya olumsuz sonuçlar çıkabiliyor. Devlet her vatandaşa ayrı ayrı yetişemeyeceği gibi herkese yardım etme lüksüne de sahip değil. Bu yüzden 10 vatandaşa bir zengin 30 vatandaşa bir kişi şeklinde paylaşımlar yaptığımız zaman dünya çok daha sağlıklı bir hal alabilir.

Ailelere Gıda Yardımı Yapılacak, Devlet Ek Para Ödedi

Ramazan ayı hasebiyle tüm muhtaç ve fakir ailelere gıda yardımı yapılacak. Temel gıda ihtiyaçlarının karşılanabilmesi ve ailelerin sağlıklı bir şekilde beslenebilmesi için mümkün mertebe gıda yardımları yapılmaya çalışılıyor. Bu sebeple devletimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına toplam 176,440.119 TL ek para ödedi. Ödenen bu ek paralar ile birlikte artık ilçe ve mahallelerdeki tüm muhtaç ve yardıma ihtiyacı olan kişilerin ellerinden tutulacak.  Vakıflar nezdinde yapılacak olan yardımlar vesilesiyle ailelerin titizlikle seçileceği ve gerçek manada ihtiyaç sahibi olan vatandaşların bu gıda yardımından yararlanabilecekleri ifade edildi. Vakıflarda zaten ilçe ve mahallelerde kimlerin yardım alabileceği listesi mevcut. Ancak yeni talepler doğrultusunda başvuru yapanlarında gerekli incelemelerinin yapılmasının ardından gıda yardımları yapılacak.

Gıda Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Sosyal güvencesi olan bir aile üyesinin olmaması
  • Hane içindeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte biri kadar olması
Gıda Yardımına Nasıl Başvuru Yapılır?

Bakan Selçuk yaptığı açıklamada gıda yardımına nasıl başvuru yapılır sorusuna cevap verdi. Bu bağlamda vakıflar genel müdürlüğü ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurulması gerekiyor.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR