İhtiyaç sahiplerine devletten her ay 705 TL ödeme yapılacak! Bu şartları sağlayanlar hemen başvuru yapabilir!

Devlet yaşlı vatandaşlar için günümüzde pek çok sayı da yardım desteği sunarak ön plana çıkmaktadır. Bu ödemeler pek çok vatandaşımız tarafından bilinmese de en çok talep gören yardımlar arasında yaşlılık maaşı olarak bilinden 65 yaş aylığı olarak belirlenmiştir.

İhtiyaç sahiplerine devletten her ay 705 TL ödeme yapılacak! Bu şartları sağlayanlar hemen başvuru yapabilir!
Yayın Tarihi: 11.06.2020 22:41:00

Devlet yaşlı vatandaşlar için günümüzde pek çok sayı da yardım desteği sunarak ön plana çıkmaktadır. Bu ödemeler pek çok vatandaşımız tarafından bilinmese de en çok talep gören yardımlar arasında yaşlılık maaşı olarak bilinden 65 yaş aylığı olarak belirlenmiştir. Belirli şartlara ve koşullara uyum sağlayan tüm yaşlı vatandaşlarımız için bu ödemeler yapılarak hesaplarına yatırılmaktadır. 65 yaş aylığından yararlanmak isteyen vatandaşlarımız için ne yapması gerektiğini adım adım anlatmak isteriz. Yeni yapılan düzenlemeler doğrultusunda gereken 65 yaş aylığı Ocak ayı itibari ile 705 TL olarak belirlendi.

65 yaşında olan vatandaşlarımız sosyal güvenceleri olmaması durumunda devlet tarafından aylık maaş ödemesi alma olanağına sahip olabilmektedir. Her ay 705 TL olarak belirlenen bu ödemeler kapsamında yapılması gereken tüm işlemler haberimiz içerisinde bulabilirsiniz. 65 yaş maaşını almak için öncelikle belirlenen şartlara uyum sağlamak önemli unsurlar arasında bulunmaktadır. Belirlenen şartlara uyum sağlayan vatandaşlarımız başvuru işlemlerini gerçekleştirerek 65 yaş aylığını alabilir. İşte 65 yaş aylığı ile ilgili detaylar…

65 YAŞ AYLIĞI 2020 MAAŞ TUTARI NE KADAR?

Günümüzde pek çok vatandaşımız tarafından araştırılan konular arasında 65 yaş aylığının ne kadar olduğu bulunmaktadır. 2020 yılı ocak ayı itibari ile 705 TL olarak belirlenen 65 yaş aylığı vatandaşlarımız için umut kaynağı oldu. Aile içi kişi başı aylık ortalama geliri sınırı olarak da belirlenen rakam 701,32 TL olarak belirtilmiştir. Bu doğrultuda 65 yaş aylığını alma fırsatını yoğunluk durumuna göre Ziraat Bankası şubelerinden alma fırsatını bulabilirsiniz. Ayrıca bir sonraki maaşlarınızı da PTT şubelerine giderek çekme fırsatını elde edebilirsiniz.


65 YAŞ AYLIĞI NASIL ALINIR?

65 yaşını dolduran vatandaşlarımız için devlet tarafından he ay düzenli olarak ödeme yapılmaktadır. Yazımızın ilk kısmında belirttiğimiz gibi 65 yaş aylığını alabilmek için önemli şartlar bulunmaktadır. Türk vatandaşlarının başvurularını ikamet ettikleri adresler doğrultusunda en yakın il ya da ilçelerinde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek yapmaları gerekmektedir. Böylelikle başvuru şartlarına uyum sağlanması durumunda başvurunuz olumlu sonuçlanabilecektir. Başvuru sırasında kesinlikle kimlik belgelerinin yanınızda olması gerekmektedir. Böylelikle başvuru formunu doldurabilir ve başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru yapmak için başvuru formunu doldurduktan sonra alındı belgesinin verilmesi ön görülmektedir. Yapılan başvurular doğrultusunda 2022 sayılı kanun gerekçesinde 1 ay içerisinde başvurunuzun sonuçlanması beklenmektedir. Böylelikle sosyal devletin bir gereği olarak sağlanan bu hizmet kapsamında 4/1 maddesi kapsamında e Devlet üzerinden başvuru yapma olanağına da sahip olabilmektesiniz. Ayrıca e Devlet üzerinden başvurularınızı takip etme olanağına da sahip olabilirsiniz.

65 YAŞ MAAŞI ALMANIN ŞARTLARI NELERDİR?

Bu maaşı alabilmek için 65 yaşın doldurulması gerekiyor. Daha sonra aranan şart, 65 yaşını doldurmuş olan kişinin hiçbir sosyal güvencesi olmayacak. Bunun yanında nafaka alan kişiler 65 yaş maaşından yararlanamıyor.
Bu Kriterleri Taşıyorsanız 65 Yaş Aylığı Alamazsınız!
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli maaşı ya da farklı bir geliri olan kişiler,
  • Sigorta primini yatıranlar ile herhangi bir işte sigortalı olarak çalışanlar,
  • Nafaka alan kişiler ya da bunu alma hakkı olacak olan kişiler,
  • Sosyal Hizmetler kanununun ilgili hükmü gereğince harçlık alanlar,
  • Hane halkının ortalama geliri asgari ücretin 1/3'ünden (üçte birinden) fazla olan kişiler.
Yukarıda belirtilen kişilerin 2022 aylığını alma hakları bulunmamaktadır. Bundan dolayı burada belirtilen şartları taşıyanların başvuruları reddedilmektedir.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR