İkinci El Otomobil Alacaklara ÖTV İndirimi Müjdesi! 2020 yılında ÖTV İndirimi ne zaman olacak

Koronavirüste normalleşme ile birlikte, halen daha durgun olan ikinci el otomobil piyasasına müjde Kamu bankalarından geldi! Düşük faiz oranıyla taşıt kredileri için başvurular alınmaya başladı. Öte yandan milyonlarca vatandaş, 2020 yılında ikinci el otomobillere ÖTV İndirimi gelmesini bekliyor.

İkinci El Otomobil Alacaklara ÖTV İndirimi Müjdesi! 2020 yılında ÖTV İndirimi ne zaman olacak
Yayın Tarihi: 8.06.2020 14:04:00

Koronavirüste normalleşme ile birlikte, halen daha durgun olan ikinci el otomobil piyasasına müjde Kamu bankalarından geldi! Düşük faiz oranıyla taşıt kredileri için başvurular alınmaya başladı. Öte yandan milyonlarca vatandaş, 2020 yılında ikinci el otomobillere ÖTV İndirimi gelmesini bekliyor. Peki ÖTV indirimiyle ilgili açıklama geldi mi? 2020 yılında ÖTV indirimi olacak mı? Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ÖTV indirimi konusunda açıklama yaptı mı? Araç sahibi olmak isteyenleri yakından ilgilen ötv indirimiyle ilgili tüm detayları haberimizde hazırladık...

2020 Yılında yaşanan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını, pek çok sektör gibi otomotiv sektörünü de vurdu! Sıfır araç üretimi dünya çapında durma noktasına gelirken, tüm Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sıfır ve ikinci el otomobil piyasası durgunlaştı. Halihazırda bu durgunluğun giderilmesi açısından, Haziran ayı yeni finansman destek paketi devreye alındı! Koronavirüste normalleşme ile birlikte 3 Kamu bankası öncülüğünde düşük faizli taşıt kredisi finansman desteği sunuldu. Böylece anlaşmalı firmalardan sıfır ve ikinci el otomobil alımlarında %0,64-74 ile %0,82 faiz oranları büyük bir avantaj sunuyor! Öte yandan araç sahibi olmak isteyen binlerce kişi 2020 yılında ÖTV indirimi çıkacak mı? Ötv indirimi olacak mı? Sorusunun yanıtını da araştırıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, daha önce yaptığı açıklamalarda Koronavirüste normalleşme ile birlikte pek çok sektörü de yakından ilgilendirecek finansman desteği paketinin kısa zamanda hayata geçirileceğini söylemişti. Bakan Albayrak'ın da ifade ettiği üzere, 3 Kamu bankası 4 yeni kredi paketini hayata geçirdi! Öte yandan ÖTV indirimiyle ilgili, 2020 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, engelli ÖTV indiriminde üst sınır 303 bin 200 TL'ye kadar yükseltildi. Böylece ÖTV ve KDV dahil 303.200 TL'ye kadar engelli vatandaşlar tarafından yapılacak otomobil alımlarında ÖTV alınmayacağı açıklandı.

2020 yılında Koronavirüs sonrası normalleşme ile birlikte, yeni modeldeki araçları satın almak ve model yükseltmek isteyen vatandaşlar gelecek ÖTV indirimi kararını heyecanla bekliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklamada İkinci El ve Sıfır araç fiyatlarının olması gereken seviyelere düşmesini sağlayacak olan azaltma çalışmalarının gerçekleştirildiği bildirildi.


2020 ÖTV İNDİRİMİ OLACAK MI? İLK ADIM GELDİ!

2020 Yılında ÖTV indirimiyle ilgili ilk gelişme Engelli vatandaşlar için geldi! Buna göre, Resmi Gazete yayımlanan bir kararla, Vergi Usul Kanunu Tebliğinde uygulanan %22,8 yeniden değerleme oranı üzerinden daha önce 247 bin TL'ye kadar alınmayan ÖTV tutarı, bu oran uyarınca değerleme yapılarak 303.200 TL'ye yükseltildi. Böylece ÖTV ve Kdv hariç 303 bin 200 TL seviyesindeki otomobil alımlarında engelli vatandaşlardan ÖTV alınmayacağı açıklanmış oldu!

Öte yandan en son 2018 Ağustos'unda yaşanan döviz 'krizi'nden sonra gündeme gelen ÖTV indiriminin 2020 yılında Koronavirüs salgını nedeniyle tekrar hayata geçebileceği konuşulmaya başlandı. Koronavirüs salgını nedeniyle fiyatların yükselmesi ve faiz oranlarının düşmesine karşın sıfır otomobil üretiminin durması ve kurdaki oynaklık nedeniyle, fiyatlardaki ani yükseliş sıfır araç alımlarını neredeyse imkansız hale getirdi. 

2020 yılında ÖTV indirimiyle ilgili bu çerçevede beklentinin yüksek olduğu söylenebilir. Sıfır ve İkinci el otomobil alacak vatandaşlar, Devlet tarafından açıklanacak yeni bir ÖTV indirimi kararını heyecanla bekliyor. Ancak şuan için konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yok.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR