İkinci el Otomobil Fiyatlarında Rekor Artış! Uzmanlar Uyarıyor

İkinci el otomobil piyasalarında son günlerde yaşanan fahiş fiyat yükselmesiyle ilgili değerlendirmeler yapan uzmanlar, sıfır araç azlığı nedeniyle ikinci el otomobil fiyatlarındaki yükselmenin fırsatçılığa dönüştüğünü belirtti.

İkinci el Otomobil Fiyatlarında Rekor Artış! Uzmanlar Uyarıyor
Yayın Tarihi: 6.08.2020 21:28:00

İkinci el otomobil piyasalarında son günlerde yaşanan fahiş fiyat yükselmesiyle ilgili değerlendirmeler yapan uzmanlar, sıfır araç azlığı nedeniyle ikinci el otomobil fiyatlarındaki yükselmenin fırsatçılığa dönüştüğünü belirtti. İkinci el otomobil piyasasında fiyatların sıfır araç fiyatlarını geçmesiyle birlikte uzmanlarda sık sık uyarılarda bulunmaya başladı. Peki İkinci el otomobil fiyatları daha da yükselecek mi yoksa düşecek mi? Detaylar haberimizde sizlerle...

İkinci el otomobil fiyatlarındaki yükselmeyi değerlendirmeye alan Toyota Aksoy Plaza Satış Müdürü Alper Onay, "Sıfır araç olmamasından dolayı ikinci el otomobil fiyatlarındaki artış fırsatçılığa dönüştü" açıklamalarını yaptı.İkinci el otomobillerin bu süreçte sıfır araçtan daha pahalı fiyatlara satıldığını belirten Toyota Aksoy Plaza Satış Müdürü Alper Onay, "İkinci el otomobil piyasasında tamamen gereksiz bir fiyat artışı oldu. Biraz fırsatçılık ta denilebilir bu duruma çünkü sıfır araçların olmamasından kaynaklı, ikinci el araçların fiyatları çok yüksek şekilde arttı. Hatta 2018 model bir araç sıfır fiyatının üzerinde gereksiz bir fiyata şuan satılmakta. Bu durumu biz kesinlikte doğru bulmuyoruz." açıklamalarını yaptı.


İKİNCİ EL'DE FİYATLAR TAVAN YAPMIŞ DURUMDA!

İkinci el araçların sıfır araçlardan daha yüksek fiyata satışa sunulduğunu söyleyen ve vatandaşları bilgilendirmek isteyen Toyota Aksoy Plaza Satış Müdürü Alper Onay açıklamalarına "Vatandaşlar ikinci el araç fiyatlarının çok arttığını söylüyorlar ve bu konudan çok şikayetçiler. İnsanların alım gücü bu konuda düştü fakat araçlarını satanlar yine aynı şekilde yüksek fiyatlardan satmaya devam ediyorlar. Şuan üretim bizde ve diğer markalarda biraz daha kısıtlı. Fabrikalar hemen hemen yarım kapasite ile üretim yapıyor ve bu yüzden biz de satışlarımızı ilerideki aylara yayarak devam ediyoruz" bu şekilde devam etti.

Sıfır araç almak isteyen vatandaşların sıraya yazılmasını öneren Alper onay, "Geriden takip eden satışlarımız var bizim. Haziran döneminde satmış olduğumuz araçları şu an Ağustos ayında teslim ediyoruz. Ağustos ayında satmış olduğumuz araçları da Eylül - Ekim ayı gibi teslim etmeyi planlıyoruz. Şu anda kampanyalarımız çok güzel ve fiyatlarımız uygun. Toyota gibi bir markada fiyat politikası çok iyi. Araba alacak herkesin şimdiden sıraya yazılmasını tavsiye ediyorum. Gerek fiyatlar gerekse de araç bulunurluğundan dolayı biz de memnunuz, vatandaşlarımız da memnunlar. Fabrikaların üretimi tam kapasite ile çalışmaya başladığı zaman, araç sayısı artacak. Fiyat politikamız iyi olduğu için yine sıfır araçlara yönelecek vatandaşlarımız. İkinci el piyasasında da fiyatlar düşeceği için vatandaşlar daha uygun fiyatlara ikinci el araç da alabilecekler." açıklamalarını yaptı.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR