İl İl Deprem Raporu! 6 Şiddetinde Deprem Kesinleşti! 2 İlde Gerinim Çok arttı tüm Riskli bölgeler

6 Şiddetinde deprem kesinleşti. 2 ilde gerinim arttı, 10 il riskli ve 15 ilde son durumu sizler için paylaşıyoruz. Deprem uzmanlar ve deprem araştırma grubu son verileri yayınladı. Şu ana kadar nokta atışıyla depremleri bilen uzmanlar kritik deprem uyarları yaptı. İşte depremde riskli ve riskli olma

İl İl Deprem Raporu! 6 Şiddetinde Deprem Kesinleşti! 2 İlde Gerinim Çok arttı tüm Riskli bölgeler
Yayın Tarihi: 23.02.2020 22:55:00

6 Şiddetinde deprem kesinleşti. 2 ilde gerinim arttı, 10 il riskli ve 15 ilde son durumu sizler için paylaşıyoruz. Deprem uzmanlar ve deprem araştırma grubu son verileri yayınladı. Şu ana kadar nokta atışıyla depremleri bilen uzmanlar kritik deprem uyarları yaptı. İşte depremde riskli ve riskli olmayan noktalar.

Çok üzücü açıklamalar!

Deprem uzmanları araştırma grubu, son verileri paylaştı. Son gelen verilere göre Van'da gerinim çok fazla arttı. İyonizasyon bir türlü düşmüyor ve 6 üzerinde deprem kesinleşti. Van, İran, Muş, Bitlis, Tatvan, Patnos, Erçiş, Bingöl gibi yüksek risk sınıfları içeren iller 6 şiddetinde deprem için muhtemel bölgeler.

Riskli bölgeler 

6 şiddetinde depremin olması beklenen iller arasında Van, İran, Muş, Bitlis, Tatvan, Patnos, Erçiş, Bingöl için hareketler hiç durmuyor. Gerinen iyonizasyon düşmeyince depremin kesinleştiği açıklandı.

Manisa ve çevresinde 6 Şiddetin Deprem olabilir!

En çok dikkat çeken iller arasında Manisa var ve deprem hiç durmuyor. Manisa ve çevresinde gerinim hala yüksek. İyonizasyon halen çok yüksek. Bu da olası hareketlerinde 6 ve 6'ya yakın bir depremin habercisi olabilir.

İstanbul'da iyi haber!

İstanbul'da deprem olur mu Manisa ve Van depremleri İstanbul'a sıçrarmı diyenlere iyi haber. İstanbul'da gerinim çok düştü. İyonizasyon da normal seviyelerde. İstanbullu vatandaşların bir süreliğine son derece rahat olabileceği açıklandı.

Yüksek risk sınıfları olan iller!

Bir diğer fayda yüksek risk sınıfları olan iller, Datça, Marmaris, Fethiye, Rodos ve Girit açıkları. Antalya ve Kıbrıs açıkları yüksek risk sınıflamasıyla takip edilen iller arasında riskli bölgelerden.

İzmir'de yüksek deprem beklentisi yok!

İzmir ve çevresinde yüksek deprem riski yok. İzmir çevresinde gerinim hafif yükselse de ciddi bir iyonizasyon artışı olmadığı için 6.0 üstü hareketler bekleniyor.


Deprem olabilir ama 6'nın üzerine çıkmaz iller!

Deprem olabilecek iller arasında Kahramanmaraş, Kayseri, Elazığ, Diyarbakır, Malatya bölgesi hissedilebilir bir deprem olabilir ancak 6'nın üstüne çıkmayacağı duyuruldu.

Balıkesir'i Manisa tetikliyor!

Balıkesir'de Manisa'daki gerinim belli bir miktar kuzeye kaydığı için Balıkesir bölgesi 4-5 civarı hareketler olabilir. Manisa'da olan depremler Balıkesir'de hissedilse de merkez üssü Balıkesir'de 4-5 civarı deprem olabilir.

Güvenilir iller!

Deprem bölgesi olan ve riskli yerlerden Erzincan'da veriler normale döndüğü, Tokat, Erzinan kesiminde herhangi bir deprem beklenmediği duyuruldu.

Bursa'da deprem beklenmiyor

Manisa'da depremlerden nasibin alan il olan Bursa çevresindeki depremleri hissediyor. Ancak Bursa fay hattı son derece sakin. Bursa merkezli bir hareket beklenmiyor.

Ankara'da çok hafif riskli!

Ankara'nın hafif kuzeyinde Gölbaşı kesiminde çok hafif bir gerinim artışı var. Ankara'da maksimum beklenen deprem 3-4 şiddetinde olabilir yorumu yapıldı.

Bolu, Sakarya, Karabük rahat!

Bolu ve Sakarya kesimi en rahat iller arasında. Karabük kesiminde 3-4'ü geçmeyecek hareketler düşük bir ihtimal de olsa olabilir yorumu yapıldı.



 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR