İlk defa ev alacak olan kişiler için müjdeli haber geldi! Yapı tasarruf sandığı kapsamında kim ne kadar para alacak belli oldu

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamaya göre ise ilk defa ev alacak olan kişiler için çeşitli duyurular yapıldı. Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi olarak adlandırılan bu sistem dahilinde ise ilk defa ev alacak olan kişiler geri ödemesiz hibelere sahip olabilecek diyebiliriz.

İlk defa ev alacak olan kişiler için müjdeli haber geldi! Yapı tasarruf sandığı kapsamında kim ne kadar para alacak belli oldu
Yayın Tarihi: 11.10.2020 13:53:00

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamaya göre ise ilk defa ev alacak olan kişiler için çeşitli duyurular yapıldı. Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi olarak adlandırılan bu sistem dahilinde ise ilk defa ev alacak olan kişiler geri ödemesiz hibelere sahip olabilecek diyebiliriz. Özellikle bu korona virüs günlerinde oldukça pahalılaşan ev ve daireler çok daha sıkıntılı bir şekilde alınabiliyor. Ancak devlet tarafından verilen bu destek sayesinde çok daha rahat bir şekilde herkes ev sahibi olabilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonu kapsamında yürütülen bu sistem ise kısa sürede binlerce vatandaşa ulaşarak ev alımlarını daha da kolaylaştırdı diyebiliriz.

YAPI TASARRUF SANDIĞI SİSTEMİ NASIL UYGULANACAK?

Milyonlarca vatandaşın merak ettiği Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi’nin nasıl uygulanacağı sorusu şu şekilde yanıtlanabiliyor. Öncelikle kişilerin daha rahat ev almasını sağlayan bu sistemin belli bir birikim sağladığını söyleyebiliriz. Şöyle ki ev sahibi olmak isteyen kişiler banka hesabı üzerinde belli bir süre birikim yaptıktan sonra istedikleri evi düşük faizlerle birlikte alabiliyor. Son dönemde oldukça popüler bir hale gelen bu sistem ise vatandaşın daha düşük ödemeler yapmasının önünü açıyor. Gelecekte yaşanabilecek faiz yükselmelerinden ise vatandaşlar bu şekilde etkilenmeden ev sahibi olabilecek.

Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi ise belirli bir birikim oranı dahilinde işleyebilecek. Dolayısıyla ev sahibi olmak isteyen kişilerin banka hesabı üzerinde belirli bir birikiminin olması gerekecek. Örnek verilecek olursa da yüzde 40 ile yüzde 60 oranında birikimin olması yeterli olabilecek. 200 bin liralık ev için 80 bin lira değerinde bir birikimin olması ev sahibi olmak isteyen kişilerin bu sistemi kullanmasına olanak verecek.


YAPI TASARRUFU SANDIĞI SİSTEMİ TAM OLARAK NEDİR?

Yapı Tasarrufu Sandığı Sistemi tam olarak konut hesabının biraz daha değiştirilmiş halidir. Genel olarak vatandaşların yüksek konut kredilerinden kurtulmasını ve daha düşük faizlerle birlikte kredi almasını sağlamaktadır. İlk defa ev sahibi olmak isteyen kişilerin ihtiyacını gideren bu sistem belirli bir birikim ile birlikte devreye giriyor. Birikmiş para üzerinden açılan konut hesabı ile birlikte eksik kalan para tutarının daha düşük faiz oranlarıyla alınabilmesine olanak veriyor.

İLK DEFA EV SAHİBİ OLACAKLARA ÖZEL İMKÂNLAR!

İlk defa ev sahibi olacak olan kişiler için imkânlardan söz edecek olursak şu an uygulamada olan pek çok devlet konut hesabının olduğunu söyleyebiliriz. Bu konut hesapları ise 36 ay ile 47 ay arasında olan konut hesapları olarak değerlendiriliyor ve teşvik olarak da 24 bin 742 lira gösteriliyor. Bunun yanında 48 ile 59 ay arasında para birikimi yapan kişiler için de devlet teşvik parası 28 bin 548 lira şeklinde belirtiliyor. Devlet 2020 yılı konut hesapları olarak ilk defa ev sahibi olacak olan kişilere oldukça yüksek destek miktarları veriyor. Böylelikle de ev alacak olan kişiler daha düşük ödemelerle birlikte istedikleri evi alabiliyorlar.

Devletin sunduğu bu olanaklar için ayrı koşullar bulunabiliyor. Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi olanaklarından faydalanmak isteyen kişiler çeşitli araştırmalar yaparak bu imkânları değerlendirmelidir. Yapılan herhangi bir yanlış ya da eksik işlemde bu olanaklar geçersiz olabilmektedir. Genel olarak ilk defa ev sahibi olacak olan kişilere sunulan bu teşvik tutarları ve düşük faiz oranları korona virüs döneminde kişilerin maddi açıdan zorlanmamasını sağladığı için son derece tavsiye ediliyor.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR