İlk Defa Ev Alacaklara Devletten 30 Bin TL Hibe

Devletin ev alacak olan vatandaşlara da kendi evini yapacak olan vatandaşlara da özel destekleri bulunuyor. Kendi evini almak veya yapmak isteyen vatandaşlar için sunulan devlet desteklerinden kimlerin faydalanabilir? Bu destekler için nasıl başvuru yapılır?

İlk Defa Ev Alacaklara Devletten 30 Bin TL Hibe
Yayın Tarihi: 1.12.2020 22:30:00

Devletin ev alacak olan vatandaşlara da kendi evini yapacak olan vatandaşlara özel destekleri bulunuyor. Ev alacaklar için 30 bin TL'ye çıkan destek ödemeleri evini yapacak olan vatandaşlar için 45 bin TL'ye kadar çıkmakta. 

Devletin çok sayıda alanda olduğu gibi ev alacak olan vatandaşlar için de özel destek ve yardım programları bulunuyor.  İlk defa ev alacaklar için konut hesabı ile 30 bin TL'ye kadar karşılıksız geri ödemesiz destek sunan devlet ayrıca Aile Bakanlığı birimleri üzerinden kendi evini yapacak olan ihtiyaç sahibi ailelere 40 bin TL'ye varan bir hibe desteği sağlıyor.  

İLK DEFA EV ALACAKLAR İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Devlet tarafından sağlanan en önemli konut desteklerinin başında konut hesabı ile sağlanan ve 30 bin TL'ye ulaşan paket bulunuyor. Bu paket ile ilk defa ev alacak olan vatandaşlara birikim yaparak 17 bin TL'den 30 bin TL'ye uzanan kazanç imkanı doğuyor. Konut hesabı ile ev alacak olanlara yapılan yardımlarda sistem şu şekilde işlenmekte: 


Vatandaşların bankalardan konut hesabı açmaları gerekiyor. Bu konut hesabına en az 36 en fazla 60 ay birikim yapacak olan vatandaşlar yapmış oldukları birikime göre destek alıyorlar. Konut hesabında biriken para ise sadece belli limitler çerçevesinde kullanılabilecek ve birikimler her ay yada 3, 6 aylık periyotlarla düzenli olarak yapılacak.  Konut hesabında 36 ay ila 47 ay arasında para biriktiren vatandaşlara  2020 yılı konut devlet desteği olarak  24 Bin 742 TL, Konut hesabında 48-59 ay arasında para biriktiren vatandaşlara  2020 yılı konut devlet desteği olarak 26 Bin 645,20 TL, Konut hesabında 60 ay arasında para biriktiren vatandaşlara  2020 yılı konut devlet desteği olarak 28 Bin 548 TL destek ödenir. 

KENDİ EVİNİ YAPACAKLARA 40 BİN TL DEVLET DESTEĞİ

Devletin bir diğer konut desteği ise Aile Bakanlığı tarafından sağlanan ve yardıma muhtaç ailelerin faydalanabildiği barınma yardımı.  Sağlıksız, kötü şartlarda yaşayan vatandaşlara kendi evlerini yapmak istediklerinde devletten 40 bin TL destek sağlanacak. Bu destek sadece aylık hane geliri düşük ihtiyaç sahibi ailelere ödenmekte. 

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden başvuru yapılan destek ile alınan ödemeler şu şekilde; Devlet desteği ile betonarme ev yapacaklara karşılıksız geri ödemesiz 40 bin TL destek sağlanır.  Devlet desteği ile prefabrik ev yapacaklara karşılıksız geri ödemesiz 30 bin TL destek sağlanır. 

Vatandaşlar herhangi bir bankadan konut hesabı açarak birikim yapmaya başlayabilir. Ev yapım desteği için talep edilen şartları sağlayanlar kendi ilçelerinde yardım faaliyetlerinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından başvurularını yapabilirler. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR