İlk kez ev alacaklara devletten 25 Bin TL Destek!

İlk kez ev alacaklara 25 bin TL destek devletten ! İlk kez ev alacaklar vatandaşlara devlet desteği ! Evi Olmayan vatandaşlara, yeni ev alacak olan vatandaşlara 25 Bin TL hibe ödemesi yapılacak. İlk kez ev alacaklar 25 bin TL hibe desteğini nasıl alacak ? Hibe desteği başvuruları nereden yapılacak ?

İlk kez ev alacaklara devletten 25 Bin TL Destek!
Yayın Tarihi: 22.10.2020 11:00:00

İlk kez ev alacaklara 25 bin TL destek devletten ! İlk kez ev alacaklar vatandaşlara devlet desteği ! Evi Olmayan vatandaşlara, yeni ev alacak olan vatandaşlara 25 Bin TL hibe ödemesi yapılacak. İlk kez ev alacaklar 25 bin TL hibe desteğini nasıl alacak ? Hibe desteği başvuruları nereden yapılacak ?

İlk kez ev alacak ve ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara devletten büyük destek haberi geldi. Sadece ilk kez ev sahibi olacak olan vatandaşlara verilecek olan destek kampanyasında 25 bin TL hibe para ödemesi yapılacak.



İlk kez ev alacaklara, kendi evi olmayanlara devlet desteği müjdesi geldi. Devlet 25000 TL geri ödemesiz ve karşılıksız olarak para vereceğini vatandaşlara duyurdu. Bahsedilen bu destek parası sadece evi olmayan vatandaşlara ödecek olup geri ödemesiz olarak verilecektir.

Devlet birçok konuda vatandaşlara para desteği sağlıyor. Devletin sağladığı hibe para destekleri arasında yer alan konut hesabı ile ev satın almadan önce düzenli olarak para birikimi yapan, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara konut peşinatı için kullanmaları için 25 bin TL geri ödemesiz, karşılıksız hibe para desteği vereceğini açıkladı. Devletin sğalayacağı 25 bin TL'lik hibe desteğini almak için konut hesabı açmış olmak ve bu açılan konut hesabında en az 3 yıl boyunca düzenli olarak para birikimi yapmış ve ev almak isteyen vatandaşlara, ev satın alırken açtıkları konut hesabında biriktirmiş oldukları paralarına ek olarak devlet 25 bin lira hibe para ödemesi yapacak.

Devletin sağlayacağı 25 bin TL'lik konut hibe desteğinin ne kadar olacağı, açılmış olan konut hesabında biriktirilen para tutarına ve birikim yapılan vade süresine göre belirlenecek ve ilk kez ev sahibi olacak olan vatandaşa verilecektir.

Buna göre;


- 36 – 47 ay arası para biriktiren kişilere yüzde 15 oranında devlet katkısı ile 24 bin 741 TL,

- 48  – 59 ay arası para biriktiren kişilere yüzde 18 oranında devlet katkısı ile 26 bin 645 TL,

- 60 ay ve üzeri para biriktiren kişilere yüzde 20 oranında devlet katkısı ile 28 bin 548 TL gibi bir devlet konut hibe desteği yapacak.

Ev alacak ve konut hibe desteği başvurusunda bulunacaklarda aranan şartlar nelerdir ?

- 7 Nisan 2015 tarihi itibari ile hepsi kendi üzerine kayıtlı bir konutu bulunmamak,

- 7 Nisan 2015 tarihinden itibaren devlet katkısına konu olacak nitelikte başka bir konut edinmemiş olmak,

- Türk Vatandaşı olmak,

- Her ay düzenli para birikimi yapmak.

- Ev satın almadan önce en az 36 ay boyunca açtırmış olduğu konut hesabı üzerinden düzenli para birikimi gerçekleştirmek,

- Evi satın aldıktan sonra 6 ay içerisinde talep edilen belgelerle beraber banka şubesine başvuruda bulunmak.

Konut hesabı nasıl açılır ? Konut hesabı nedir ?

Devletin ev almak isteyen, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara para biriktirmeye teşvik etmeye ve birikim yapmalarına destek olmak amacıyla başlatılan konut hesabı bankalar tarafından açılır. Bankalar tarafından açılan tasarruf hesabı çeşitlerinden biridir. Bu konut hesabının amacı eskiden olduğu gibi insanların borçlanarak değil tasarruf ederek konut sahibi olmasını sağlamaktır. Çünkü insanlar eskiden borçlanarak, kredi çekerek veya kredi çekerek değil; paralarından arttırarak tasarruf ederek ev sahibi oluyorlar ve sonrasında kendi evlerini alıp ev sahibi olduklarında derin bir nefes alıp rahatça yaşıyorlardı.

Ülkemizdeki var olan kamu yani devlet bankası olsun, özel banka olsun tüm bankalar konut hesabı açıyor. Konut hesabı Türk Lirası cinsinden vadeli ya da vadesiz olarak 2 seçenek ile de açılabilmektedir. Ancak konut hesabı ortak hesap olarak açılamıyor. Buna ek olarak konut hesabı açmış olan aynı kişi tarafından, aynı kişi adına birden fazla konut hesabı açılmasına da izin verilmiyor. Açılan bu konut hesabının açılma amacı, konut hesabını açan kişinin düzenli olarak aylık para birikimi yapmasını teşvik etmek olduğu için her ay düzenli olarak hesaba para yatırılması zorunlu olan maddeler arasındadır.

 






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR