İlkokul, ortaokul ve lise çağında çocuğu olanlara 10.300 TL yardım geliyor!

Maddi durumu yetersiz olan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yeni destek projesi açıklandı!

İlkokul, ortaokul ve lise çağında çocuğu olanlara 10.300 TL yardım geliyor!
Yayın Tarihi: 20.10.2023 16:00:00

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine bakanlıktan 10.300 TL destek ödemesi geliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu sene özellikle öğrencilere dair maddi destek projelerini arttıracaklarını açıklamıştı. Bakanlıktan müjdeler açıklanmaya başlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik BakanI Işıkhan yaptığı son açıklamada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile ortak olarak yürüttükleri ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine 10.300 TL maddi destek projesinin ödemelerinin yapılacağını duyurdu. Peki bu ödemeler hangi şartlarda kimlere yapılacak? Öğrencilere 10.300 TL maddi destek ödemesi alabilmek için başvurular nasıl ve nereye yapılacak?


Dar gelirli, ekonomik durumu kötü ihtiyaç sahibi ailelerin eğitim öğretim gören çocuklarına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan destek programları artarak devam ediyor. Son proje kapsamında ekonomik anlamda zorlanan ailelerin eğitim gören ilkokul, ortaokul, lise çağındaki çocuklarına maddi açıdan destek sağlanması için 10.300 TL ödemeler yapılacak. Ekonomik sıkıntı çeken aileler özellikle çocuk sahibi olduklarında bu zorluk iki kat daha da artıyor. Çocukların eğitim öğretim harcamaları, giyim harcamaları gibi giderleri haneleri oldukça sıkıntıya sokuyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'da çocuklar ve gençlerin ailelerinin ekonomik durumundan etkilenmemesi ve eğitimlerine devam edebilmesi için yeni bir proje kapsamında dar gelirli ihtiyaç sahibi ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine maddi destek sağlayacaklarını açıkladı. Söz konusu ödemeler sadece belirli şartları sağlayan öğrencilere yapılacak. Peki o şartlar neler?

ÖDEMELER KİMLERE YAPILACAK?

Proje kapsamında ilk olarak şehit ve gazi çocuklarının eğitim öğretimine, daha sonra öksüz ve yetim olan çocukların ekonomik zorlukdan etkilenmemesi adına destek ödemesi alacağı açıklandı. Projenin devamında ise dar gelirli ailelerin örgün öğretimde okuyan çocuklarına bu desteğin verilerek devam etmesi planlanıyor. Proje kapsamında yapılacak ödemelerin ise şehir ve semte göre değişiklik gösterebileceği de öğrenildi. Büyük şehirlerde öğrencilere yatacak olan rakamın daha farklı olması bekleniyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR