İnsan Beyninde Gezen Mini Yılan Robotlar

Merak edilen insan beynini görebilecek ve sağlık konusunda bizlere yardımcı olacak, insan beyninde gezecek, gerekirse tanı koyup teşhis edecek yılanlı robotlar çıktı.

İnsan Beyninde Gezen Mini Yılan Robotlar
Yayın Tarihi: 5.09.2019 11:14:00

İnsan beyni her zaman merak konusu olmuştur. İçinde neler var, olan şeyler nelere benziyor, nasıl çalışıyor gibi gibi türden. İnsan beynini keşfetmek için kullanılacak mikro robot test edildi. Esnekliği ile her yere, her alana ulaşabilmektedir. Kaygan, yumuşak yapısı ve inceliği ile adeta bir yılanı andırıyor. Kobra misali...

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) bilim insanları, insan beyninde gezinmek ve görebilmek için yılana çok benzeyen bir mikro-robot tasarladılar. Beynini okuyabiliyorum cümlesi artık sadece lafta kalmayacak. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü mühendislerinin tasarladığı mikro-robot, insan beyni modelinde ilk defa test edildi. Kalınlığı ve genişliği bir milimetreden çok daha az olan robot, öncelerde tasarlanan yılan benzeri robotlardan biraz farklı.
 

Önceki tasarımlar da hidrolikten yararlanılırken en son üretilen robotta esnek manyetik malzeme kullanılmıştır. Sürtünmeyi çok azaltmak için de tutucu yapışkan bir hidrojel malzemeyle kaplandı. Bundan dolayı mikro-robot beyindeki en ince ve hassas damarlardan bile geçebilmektedir. Ve hiç bir şekilde de zararı yoktur.

Yılana benzerliği ile mikro-robot ile kan pıhtıları, anevrizmalar ve beyindeki oluşumların teşhis ve tedavi edilmesi amaçlanmaktadır. Gün geçtikçe farklı ve bizleri şok eden yeni teknolojiler çıkıyor. Bu durum sağlıkta olunca daha çok mutluluk sebebi oluyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR