İntibak zammı emekliye geldi! Mayıs ayında maaşlar 8800 TL yatacak!

İntibak zammı emekliye geldi! Mayıs ayında maaşlar 8800 TL yatacak!

İntibak zammı emekliye geldi! Mayıs ayında maaşlar 8800 TL yatacak!
Yayın Tarihi: 17.05.2023 22:08:00

Emekliler için sevindirici bir haber geldi. Mayıs ayında yapılan açıklamaya göre, en düşük emekli maaşı 8.800 TL'ye kadar yükseltilecek. Ayrıca, Mayıs başında 1.300 TL intibak zammının da emekli maaşlarına eklenmesi planlanıyor. Bu zam teklifi SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerini kapsayacak şekilde uygulanacak. İşte detaylar...

Emekli vatandaşlarımıza yönelik yeni bir maaş zammı vaadi ortaya atıldı. Mayıs ayı itibariyle en düşük emekli maaşı 8.800 TL'ye kadar yükseltilerek, emeklilerin maddi durumlarına destek olunması hedefleniyor. Ayrıca, Mayıs başında gerçekleşecek intibak zammıyla birlikte emekli maaşlarına ek olarak 1.300 TL tutarında bir artış yapılacağı konuşuluyor. Bu zam teklifi, tüm emekli vatandaşlarımızı kapsayacak şekilde uygulanacak.

Emekli intibak zammı konusunda beklentiler devam ediyor. Yapılan son araştırmalar, emekli maaşlarının asgari tutarının 7.500 TL olarak kabul edildiğini gösteriyor. Ancak, 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşlarımız için maaş düzenlemelerinin nasıl olacağı henüz netlik kazanmamış durumda. Öngörülere göre, 2000 yılından sonra emekli olanlar arasında yaklaşık 1.300 TL'lik bir farkın oluşacağı ve bu farkın giderilerek adaletin sağlanması amaçlanıyor. En düşük emekli maaşı miktarının 7.500 TL olduğunu belirten kanun ise Resmi Gazete'de yayımlandı. Şimdi gözler intibak zammına çevrildi.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, bu konuyla ilgili olarak Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve emeklilerin maaş kesintilerine ilişkin olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşme gerçekleştirdi. Ancak, intibak zammının yasalaşabilmesi için Meclis'ten onay alması gerekiyor. Daha önce gerçekleşen intibak zammı düzenlemesiyle emekli maaşlarına 350 TL'ye kadar bir artış sağlanmıştı.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR