İntibak Zammı İçin Kaynak Bulundu! Emeklilere 355 TL İntibak Zammı Geliyor! 355 TL İntibak Zammı Hangi Ay Ödenmeye Başlayacak!

SGK, SSK ve Bağ-kur Emeklilerinin uzun zamandır beklediği İntibak yasası Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından onaylandı. Yaklaşık 5 milyon emekliyi etkileyecek ödeme miktarlarıyla, en düşük ile en yüksek emekli maaşı arasındaki farkın düzenlenmesi amaçlanıyor.

İntibak Zammı İçin Kaynak Bulundu! Emeklilere 355 TL İntibak Zammı Geliyor! 355 TL İntibak Zammı Hangi Ay Ödenmeye Başlayacak!
Yayın Tarihi: 16.09.2020 22:52:00

SGK, SSK ve Bağ-kur Emeklilerinin uzun zamandır beklediği İntibak yasası Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından onaylandı. Yaklaşık 5 milyon emekliyi etkileyecek ödeme miktarlarıyla, en düşük ile en yüksek emekli maaşı arasındaki farkın düzenlenmesi amaçlanıyor. 2000 Yılı öncesinde emekli olan ile 2000 Yılı sonrasında emekli olanların, emekli aylıklarında giderek açılan bir fark bulunuyor. Bu sorunu çözümlemek için yapılan çalışmalar sonucunda Çalışma Bakanlığı’ nın teklifi sonucu 355 TL İntibak zammı yapılması kararlaştırıldı. Pek Zam ödemeleri hangi tarihte yapılacak?

İntibak Zammı ile Fark Kapanacak mı?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Biz İntibak Zammın' da Formülünü onayladık ve teklifimizi 355 TL olarak sunduk. Ancak Corona Virüs nedeniyle gerek 1500 TL zammın yükselmesi, gerek 1000 TL Bayram ikramiyesi hesapları çerçevesinde şu an için resmi intibak zammı duyurusu gelmeyecek. Ancak bu sorunlar ortadan kalkınca Emeklilerimize daha müjdeli haberi vereceğiz" açıklaması yaptı. Verilen teklifle birlikte, en düşük emekli maaşı alan emeklinin maaşı 1500 TL oranına gelecek. Buna göre 5 Milyona yakın emeklinin maaşlarında çeşitli rakamlar olarak İntibak zammı yansıtılacak.
Promosyon sonucunda emekli maaşlarının arasında oluşan farkın daha da büyümesi sonucunda, bu konuda bir düzenlemenin yapılması zorunlu hale gelmişti. Bu konuda çalışmalar yürüten Çalışma Bakanlığı, yeni bir düzenleme yapılmasını gerekli gördü. Buna göre Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk " Bakanlık tarafından onayladık, TBMM' de görüşülecek ve sayın Cumhurbaşkanımıza götürülecek "  dedi.

İntibak Zammı Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

TÜED tarafından gündeme getirilen ve sonuca ulaştırılan Emeklilere İntibak Zammı kararı, emeklileri hem sevindirdi hem de ne zaman alabilecekleri konusunda ki soruların çoğalmasına sebep oldu. Bu sefer ki yasanın 2000 öncesi ve 2000 sonrası emeklilerinin tümünü kapsayacak olması, emekliler tarafından memnuniyetle karşılandı. TÜED’ in verdiği uzun bir mücadele sonrasında emeklilerin elde ettiği bu hak nedeniyle oluşan fark ödemelerinin Nisan ayına yetiştirilmesi öngörülüyor.

İntibak Zammı ile Birlikte Neler Değişecek?

2000 yılından önce emekli olan tüm emeklilerin, diğer emeklilerle olan maaş farklarının kapatılmasına yönelik daha önce çıkarılan yasa sonrasında, 2000 yılından sonra emekli olanların hak mağduriyetinin oluşmasına neden olmuştu. Üzerine promosyonlardan kaynaklanan ödemelerle birlikte, emeklilerin arasındaki en düşük ve en yüksek maaşlar arasında fark daha da fazla açıldı. 2020 Yılı ile birlikte bu konuda bir çalışma başlatan Çalışma Bakanlığı, maaşların arasında oluşan farkı gidermeye yönelik bir düzenleme hazırladı. Komisyondan geçen düzenleme, TBMM’ de görüşülecek ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek.

İlk defa TÜED tarafından hak talebi şeklinde gündeme getirilen konu ile ilgili Bakanlık titiz bir çalışma yürüttü ve bu defa 2000 yılı öncesi ve sonrası tüm emekliler İntibak zammından faydalanabilir bir durum oluşturuldu. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’ un açıklamalarında maaş farklarının kapatılması için yapılacak İntibak zammının 55 TL ile 355 TL arasında değişeceği bilgisi de var. Buna göre düşük maaş alanlara daha fazla ödeme gerçekleştirilecekken, daha yüksek maaş alanların İntibak zammı avantajından yararlanma oranı da düşecek. Zam ödemelerinin Nisan ayında yapılması planlanıyor ve Çalışma Bakanı, Corona virüs krizi sonrasında emekliler için daha müjdeli haberler ve yeni düzenlemelerinde olacağı bilgisini paylaştı. Açıklamadan bu konuda çeşitli çalışmaların olduğu ve hak eşitliği kapsamında tüm emeklilerin faydalanacağı yeni düzenlemelerin hazırlığının olduğu anlaşılıyor. Emeklilerin Corona nedeniyle çok kritik bir dönemeçten geçen ekonominin koşullarında, daha dik durabilmelerini kolaylaştıracak çalışmalar sürekli devam ediyor.
 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR