iPhone 8 Plus Şarj Sırasında Patladı

Apple’ın yeni telefonu iPhone 8 Plus şarj olurken patladı.

iPhone 8 Plus Şarj Sırasında Patladı
Yayın Tarihi: 29.09.2017 15:52:00

Apple iPhone 8 ve iPhone 8 Plus, Tayvan dahil olmak üzere dünya çapında çeşitli pazarlarda satışa sunuldu. İlk raporlara göre ufak bir yazılım düzeltmesi dışında iPhone 8 ikilisinin başka büyük bir problemi gözükmüyordu. Ancak Tayvan'dan gelen bir iddiya göre iPhone 8 Plus şarj olurken patladı.

Tayvan medyasından bir habere göre Taichung şehrinde yaşayan Wu isimli bir kadın, 23 Eylül günü satın aldığı altın renkli 64 GB iPhone 8 Plus modelinin şarj olurken patladığını iddia etti.

iPhone 8 Plus'ta kalan pil gücünün yüzde 70'inde kadın, orijinal şarj cihazını kullanarak cihazını şarj etti. Raporlar, mobil cihazın yalnızca 3 dakika içinde patladığını iddia ediyor. Görüntüler, patlamanın ardından panelin kasadan ayırıldığını gösteriyor. Tayvan medyası, patlayan iPhone 8 Plus'ın soruşturma için fabrikaya gönderildiğini de iddia etti.

Doğrulanmamış raporlara göre, Apple iPhone 8 ve 8 Plus'a pil tedarik etmek için ATL adlı bir şirket kullanıyor. Galaxy Note 7 için pil tedarik ettiğini Samsung da buradan yapıyordu. Şirketin yeni pil güvenliği yönetmeliklerine uymamasından sonra Samsung Note 8 için burayı bırakmaya karar verdi.

Apple ise konu hakkında resmi bir açıklama yapmadı. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR