İş Hayatında Bulunmayan Kadınlara Destek Müjdesi: Ev Hanımlarına Özel Destek Paketi

İş Hayatında Bulunmayan Kadınlara Destek Müjdesi: Ev Hanımlarına Özel Destek Paketi

İş Hayatında Bulunmayan Kadınlara Destek Müjdesi: Ev Hanımlarına Özel Destek Paketi
Yayın Tarihi: 20.06.2023 17:10:00

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik destek ödemelerine devam ediyor ve bu kapsamda ev hanımlarını da göz ardı etmiyor. Ev hanımlarına yönelik destek paketinin genişletilmesi amacıyla yapılan düzenleme, dul ve yetim aylığı almak isteyen ve iş hayatında bulunmayan kadınlara destek müjdesi getiriyor. Devlet, dar gelirli hanelere yönelik sosyal yardım ödemelerini sürdürüyor ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, destek ödemeleriyle ilgili düzenlemelerde kadınlara öncelik veriyor. Ev hanımlarına yönelik özel ve kapsamlı bir destek paketi hayata geçirilerek, çalışma hayatında olmayan, dul ve yetim aylığı almak isteyen kadınlara da imkanlar sunulacak.

İhtiyaç Sahibi Ailelere Yönelik Destekler Genişliyor

Sosyal yardımlar devam ederken, devlet ihtiyaç sahibi ailelere yönelik destekleri genişletiyor. Eşin vefatı durumunda geride kalan eş veya çocuklar olmaması halinde, anneye veya babaya maaş bağlanacak. Eşin son maaşının yüzde 75'i bağlanırken, eğer eş çalışıyorsa yüzde 50'si geçerli olacak. Ayrıca, 2 veya daha fazla yetim çocuğun bulunması durumunda eş için yüzde 50, çocuklar için ise yüzde 25 oranında maaş ödemesi yapılacak.

Kız Çocukları Evlenene Kadar Sosyal Yardımı Olacak

Desteklerin kapsamı genişletilirken, kız çocukları evlenene kadar sosyal yardımdan faydalanabilecek. En düşük emekli maaşının artmasıyla birlikte, ödemeler de buna göre şekillendi. Vefat eden kişinin üniversite eğitimi alan çocukları 25 yaşına kadar destekten yararlanabilecek. Ancak erkek çocuklar 18 yaşına geldiğinde destek almaktan çıkacakken, kız çocukları evlenene kadar her ay bu destekten faydalanabilecek.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR