İş kurmak isteyenlere geri ödemesiz iş kurma parası, faizsiz kredi ve vergi prim desteği

İş kurmak isteyenlere geri ödemesiz iş kurma parası, faizsiz kredi ve vergi prim desteği. KOSGEB, SGK ve Aile, Çalışma ve Sosyal Bakanlığı tarafından iş kuracak olan vatandaşlara geri ödemesiz iş kurmak için destek müjdesi. Aile Bakanlığı, KOSGEB ve SGK tarafından verilen iş kurma parası başvuruları

İş kurmak isteyenlere geri ödemesiz iş kurma parası, faizsiz kredi ve vergi prim desteği
Yayın Tarihi: 23.10.2020 12:50:00

İş kurmak isteyenlere geri ödemesiz iş kurma parası, faizsiz kredi ve vergi prim desteği. KOSGEB, SGK ve Aile, Çalışma ve Sosyal Bakanlığı tarafından iş kuracak olan vatandaşlara geri ödemesiz iş kurmak için destek müjdesi. Aile Bakanlığı, KOSGEB ve SGK tarafından verilen iş kurma parası başvuruları.

SGK, KOSGEB ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından iş kurmak isteyip maddi açıdan yeterli birikimi olmayan  ve desteğe ihtiaycı olan vatandaşlara farklı destekler veriliyor. KOSGEB 60 bin TL'ye kadar geri ödemesiz bir hibe destek sağlıyor Aile Bakanlığı iş kurmak isteyen vatandaşlara 15 bin TL faizsiz kredi imkanı sunarken, SGK ise vergi ve prim ödemelerinde destek sağlıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosgal Güvenlik Kurumu ve T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın sunduğu destekleri gelin birlikte inceleyelim.

Kendi işini kurmak isteyen vatandaşlara çok sayıda kurumdan farklı destekler sağlanıyor. Özel kurumlar geri ödemeli ve faizli destekler sağlarken, devlet kurumlarının birçoğu vatandaşı iş kurmaya teşvik ve iş kuracaklara destek için geri ödemesiz yani hibe desteği ve faizsiz kredi imkanlarıyla yardımcı olmaya çalışıyor.



KOSGEB 60.000 TL geri ödemesiz (hibe) para desteği KOSGEB;

İş kurmak isteyen vatandaşlara KOSGEB Geleneksel Girişimcilik programı ile özel bir destek imkanı sağlıyor. Bu iş kurmak için verilen hibe desteği ile vatandaşlar parça parça 60 bin TL'yi bulan iş kurma desteğini KOSGEB'den almış oluyor. Geleneksel Girişimcilik Programı ile 60 bin TL hibe iş kurma desteği almak isteyen vatandaşların belli şartları ve koşulları tamamlamaları ve öyle başvurmaları gerekiyor.  KOSGEB'in sağladığı geri ödemesiz para desteği için ilk olarak başvuruda bulunacak olan iş kurmak isteyen vatandaşlar, KOSGEB tarafından belli bir eğitim sürecine girmek zorundalar. Online yani uzaktan da tamamlanabilen bu eğitimlerin ardından vatandaşlar KOSGEB'den sertifikalarını alacaklar.  Daha sonra kendi işleri hakkında oluşturdukları projeyi KOSGEB'e sunacak olan iş kurmak isteyen vatandaşlar, KOSGEB'e sundukları iş planı ve fikirlerini sunup projenin onaylanması durumunda ise 60 TL'ye kadar karşılıksız geri ödemesiz hibe desteğini almaya hak kazanacaklar.


Aile Bakanlığı 15.000 TL Faizsiz Kredi;

Aile Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, iş kurmak isteyen vatandaşların ekonomik durumunun iyi olması durumunda 15.000 TL iş kurma kredisi sağlıyorlar. Devlet destekli sağlanan bu kredi iş kuracak olan vatandaşların kuracakları iş için gerekli masrafları karşılamaları ve iş kurma sürecinde sorun yaşamadan kafaları rahat bir şekilde bu süreci atlatmalarına ve işlerini kurmalarına destek sağlamak amacıyla veriliyor. Bu masraflar için masraf yapacakları yerlerden masraf için belli bir tutar gösteren teklif alacak olan vatandaşlar bu teklifi ilgili sosyal yardımlaşma vakfına iletecekler. İş kuracak olan vatandaşın masraf tutarı kadar 15.000 TL'yi bulan bir iş kurma desteği parası alabilecekler. Aile Bakanlığı kredisi için başvuru yapacak olan vatandaşların kuracakları işi bilmeleri ve mutlaka deneyimlerinin olması bekleniyor. İş kuracak olan vatandaşların kurmayı planladığı işlerini daha önce kesinlikle yapmış olmaları ve bu alanda uzman olmaları gerekiyor. Başvurular ise vatandaşların yaşadıkları il veya ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yapılıyor.

SGK'DAN 28.000 Vergi ve prim desteği;

SGK yaşı 29 ve altında olan genç girişimlere kendi işlerini kurmak istemeleri ve bu alanda planlamalar yapmaları durumunda prim desteği veriliyor. İş kurmak isteyen bu genç vatandaşların kendi işlerini kurarak istihdamda yer almaları için sağlamaları ve kazanç elde etmelerini sağlamak amaçlanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sağladığı prim desteği sayesinde genç girişimci olan vatandaşlar bir yıl boyunca SGK'ya prim ödemesi yapmayacak ve SGK vergi konusundan muaf olacaklardır. SGK'ya ödenen vergi tutarı bu sene,  2020 yılı için 12 bin TL'den daha fazla ediyor. SGK'ya olan vergi muaflığı dışında genç girişimcilere 75 bin TL'ye kadar olan kazançları yani ciroları için 3 yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlanıyor. Böylece genç girişimciler gelir vergisi ödememiş oluyorlar ve bu sayede iş kurarken hem başlangıçta hem de kurduktan sonra 3 yıl rahat etmiş oluyorlar. Bu destek sayesinde genç girişimcilerin kazancı 16 bin TL civarında oluyor.





 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR