İşinden Ayrılanlara 1752 TL ödeme yapılacak! İşte Şartlar

Koronavirüs nedeniyle kapatılan işyeri ve işletmelerde çalışan işçilere devlet desteği geldi mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Koronavirüs salgınına dair ekonomik pakedi geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ekonomi paketinde Kısa çalışma ödeneği de yer aldı. Kısa Çalışma...

İşinden Ayrılanlara 1752 TL ödeme yapılacak! İşte Şartlar
Yayın Tarihi: 23.03.2020 22:37:00

Koronavirüs Pandemisi küresel olarak tüm Dünyada etkisini hızla göstermeye devam ediyor. Türkiye'de de koronavirüs salgını nedeniyle milyonlarca vatandaş risk altında! Peki Koronavirüs nedeniyle kapatılan işyeri ve işletmelerde çalışan işçilere devlet desteği geldi mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Koronavirüs salgınına dair ekonomik pakedi geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ekonomi paketinde Kısa çalışma ödeneği de yer aldı. Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında asgari ücretli çalışanlar için aylık 1752 TL destek sağlanacak! Detayları bu haberimizde sizler için hazırladık...

Koronavirüs salgını, Tüm Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yoğun şekilde hissedilmeye ve etkisini göstermeye devam ediyor. Koronavirüs pandemisine karşı her türlü önlem alınmaya devam ediyor. Son olarak 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Koronavirüs salgını sosyal hayatı etkilediği gibi ekonomik anlamda da etkisini göstermeye devam ediyor. Küresel piyasalar yangın yerine dönerken Borsa'da tarihi kayıplar görülüyor. Bu süreçte binlerce işyeri ve işletmede faaliyetlerini azaltma ve hatta durdurmak zorunda kaldı. Koronavirüs nedeniyle işyeri kapatılan ve işsiz kalma tehlikesi yaşayan çalışanlar için asgari ücrette ayda 1752 TL ödeme yapılacak! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilen 'Koronavirüs' toplantısının ardından açıkladığı ekonomi paketinde, istihdama devam şartıyla işleri durma noktasına gelen ve faaliyetlerini durduran işyerlerinde çalışan işçiler için Kısa Çalışma Ödeneği'nin devreye alınacağını duyurmuştu.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ DEVREYE ALINDI! ASGARİ ÜCRETLİYE 1752 TL DESTEK

Kısa Çalışma Ödeneği ile birlikte faaliyetleri durma noktasına gelen işyeri ve işletmelerde çalışan işçilerin işsiz kalmaları önlenecek! İŞKUR bünyesinde verilecek Kısa Çalışma Ödeneği ile birlikte 3 ay boyunca işverene istihdama devam şartıyla destek sağlanacak. Böylece Koronavirüs salgınının ekonomik anlamda istihdama olumsuz etkileri en aza indirgenecek. Çalışanlar, Koronavirüs nedeniyle işlerinden çıkarılmak zorunda kalmayacak ve işsiz kalma tedirginliği yaşamayacak. Kısa Çalışma ödeneği için başvurular 23 Mart Pazartesi itibariyle başladı!


KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ İÇİN BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Kısa Çalışma ödeneği için başvurular, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) müdürlüklerine bizzat yahut online olarak İŞVEREN tarafından yapılacak. İşveren, koronavirüs salgını nedeniyle işlerinin durma noktasına geldiğini yahut işyeri faaliyetlerinin tamamen durduğunu bildirerek dilekçeyle İşkur'a başvuracak. İşkur tarafından iş müfettişleri tarafından yapılacak incelemenin ardından da kısa çalışma ödeneği başvurusu sonuçlandırılacak.

Kısa Çalışma ödeneği şimdilik 3 aylık süre için Devlet tarafından sağlanacak. Ancak Koronavirüs salgınının ilerleyen dönemdeki etkisine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kısa çalışma ödeneğini 6 aya kadar sürdürme yetkisi bulunuyor.

ASGARİ ÜCRETLİ ÇALIŞAN İŞSİZ KALMAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işverene işçileri için sağlanacak kısa çalışma ödeneği desteğinin, 'İstihdama Devam' şartıyla verileceğini ve Koronavirüs salgını nedeniyle hiçbir vatandaşın işsiz kalmamasını sağlayacaklarını duyurmuştu. Ödenecek kısa çalışma ödeneği, işyerinde çalışan işçinin brüt maaşına göre değişebilecek. Asgari ücretle çalışan işçiye 1752 TL aylık ödeme sağlanırken daha yüksek maaş alanlara daha yüksek ödenek sunulacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR