İŞKUR İle Geleceğe Adım: İşbaşı Eğitim Programlarıyla Meslek Sahibi Ol, Harçlıkla Geçin!

İŞKUR İle Geleceğe Adım: İşbaşı Eğitim Programlarıyla Meslek Sahibi Ol, Harçlıkla Geçin!

İŞKUR İle Geleceğe Adım: İşbaşı Eğitim Programlarıyla Meslek Sahibi Ol, Harçlıkla Geçin!
Yayın Tarihi: 11.11.2023 09:01:00

Hayalinizdeki mesleği icra etmek artık daha yakın! İŞKUR'un işbaşı eğitim programları, işsiz vatandaşlara sadece meslek sahibi olma fırsatı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda günlük cep harçlığı ile destekleniyorlar. Detaylar şöyle:

1. İŞKUR'un İşbaşı Eğitim Programı: Bir Kapı Aç, Bin Fırsat Sun!

İŞKUR, işsiz vatandaşların meslek deneyimlerini artırmak ve istihdam edilebilirliklerini güçlendirmek amacıyla işbaşı eğitim programını hayata geçiriyor. Katılımcılar, bu program sayesinde günlük ortalama 13.156 TL kazanç elde ediyorlar. İşte bu fırsattan yararlanmak için gerekli şartlar:

2. İşbaşı Eğitimine Katılım İçin Şartlar:

  • İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak
  • 15 yaşını doldurmuş olmak
  • İşverenin akrabası veya eşi olmamak
  • Emekli olmamak
  • Bir yıl içerisinde program düzenlenecek işyerinde sigortalı olarak çalışmamak
  • Programa katılmama yönünden yatırım uygulanmıyor olmak
  • Kurumca aynı meslekte düzenlenen kurs ve programı tamamlanmamış olmak

3. Eğitim Süresi:

Program, haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanıyor. İmalat ve bilişim sektörlerinde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise 3 ay sürebilir.

4. Özel Süreç: Çağın Meslekleri İçin Gençlere 9 Ay!

Siber güvenlik, Bulut Bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi geleceğin meslekleri için düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençler için süre 9 ayı bulabiliyor.

5. Başvuru Yeri ve Zamanı: Hızlı Adım At, Fırsatı Kaçırma!

İşbaşı eğitim programlarına başvuru yapmak isteyenler, Türkiye genelinde bulunan çalışma ve İş Kurumu, İl müdürlükleri ile hizmet merkezlerinden veya İŞKUR e-şube üzerinden başvurularını kolayca gerçekleştirebilirler.

İŞKUR'un işbaşı eğitim programları, sadece bir meslek edinme olanağı sunmakla kalmayıp, aynı zamanda ekonomik bir destek sağlıyor. Bu fırsatlarla işsizlik dönemini avantaja çevirmek isteyenler için kapılar aralanıyor. Geleceğin mesleklerine adım atmak isteyen gençler ise uzun soluklu 9 aylık özel eğitim süreci ile hayallerine bir adım daha yaklaşıyor. İŞKUR, işsizliğe karşı mücadelede sadece bir destek değil, bir kariyer başlangıcı sunuyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR