İŞKUR işsizlere 180 gün boyunca bin 168 TL ödeme yapıyor! Hemen başvuru yapın!

İŞKUR tarafından yapılan açıklamalar dâhilinde 180 gün boyunca işsiz kalan bireyler için olağanüstü fırsatlar sunulmasıyla beraber dikkatleri üzerine çekmektedir. İŞKUR istihdamın artış göstermesi amacıyla pek çok fırsatları beraberinde getirmektedir.

İŞKUR işsizlere 180 gün boyunca bin 168 TL ödeme yapıyor! Hemen başvuru yapın!
Yayın Tarihi: 30.07.2020 13:44:00

İŞKUR tarafından yapılan açıklamalar dâhilinde 180 gün boyunca işsiz kalan bireyler için olağanüstü fırsatlar sunulmasıyla beraber dikkatleri üzerine çekmektedir. İŞKUR istihdamın artış göstermesi amacıyla pek çok fırsatları beraberinde getirmektedir. Sigortalı işsizler için belirlenen yasalar kapsamında şartlar oluşturulması ile birlikte bu fırsatlardan yararlanma olanağına sahip olabilirsiniz. İşsiz olan bireyler için oluşturulan bu fırsatlar dâhilinde pek çok vatandaşımız işsizlik sigorta primini ödememesi durumunda 180 gün, son 4 aylık primlerin esas kazançları ön görülmektedir. Bu kapsam doğrultusunda işsiz olan bireyler için aylık bin 456 TL ödeme yapılacağı açıklandı.

Türkiye İş Kurumu ekonomik açıdan sıkıntı içerisinde olan bireyler için olağanüstü fırsatları sunmasıyla beraber birbirinden farklı proje ve programlar dahilinde destek olma fırsatını sunmaktadır. Kurum tarafından yapılan açıklamalar dahilinde işsizler için verilen işsizlik maaş ödemeleri son zamanların en çok talep edilen ödemeleri arasında bulunmaktadır. Bu kapsamda bu fırsatlardan yararlanmak için İŞKUR tarafından açıklanan şartlara uyum sağlamak önemli unsurlar arasında bulunmaktadır. İşte ayrıntılar…

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ ŞARTLARI NELERDİR?
  • Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,
  • Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,
  • Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,
  • Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak,

Olarak şartlar belirlenmektedir. Bu kapsam doğrultusunda bu şartlara uyum sağlaması önemli unsurlar arasında bulunmaktadır. Böylelikle İŞKUR birimine şahsen başvuru yapma fırsatını elde edebileceğiniz gibi elektronik ortam üzerinden de başvuru işlemlerinizi gerçekleştirme olanağına sahip olabilirsiniz.

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ NE KADAR SÜRE ÖDENİR?


Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde;
  • 600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 180 gün,
  • 900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün,
  • 1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün süre ile işsizlik ödeneği verilmektedir.

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ BAYRAM ÖNCESİNDE YATACAK MI?

Günümüzde pek çok vatandaşımız tarafından merak içerisinde araştırılan konular arasında işsizlik ödeneğinin bayram öncesinde hesaplara yatırılacağı açıklanmıştır. Bu kapsam doğrultusunda milyonlarca vatandaşımız için müjdeli haber gelmesinin ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt önemli açıklamalar da bulundu.

Bakan Selçuk, “5 Ağustos’ta yapılması gereken temmuz ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerini erkene çektik. Böylece bayram öncesinde vatandaşlarımıza bu destekleri ulaştırmış olacağız. Ödemeleri, 27 Temmuz’dan itibaren T.C. Kimlik Numaralarının son hanesine göre vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatıracağız.” dedi.

“TEMMUZ AYINA İLİŞKİN ÖDEMELER 27-29 TEMMUZ TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK”

IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödemelerin yapılacağını hatırlatan Bakan Selçuk, “T.C. Kimlik Numaralarının son hanesi; 0-2 olanlara 27 Temmuz’da, 4-6 olanlara 28 Temmuz’da, 8 olanlara 29 Temmuz’da ödemeler yapılacak.” açıklamasını yaptı.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR