İŞKUR: “Öğrencilere yaz tatilinde günlük 85 TL ödeme yapılacak! Bu başvuruyu hemen gönderin

İŞKUR tarafından öğrencilere bu yıl yaz tatilinde işe girme fırsatı sunuluyor. Genel olarak her yıl düzenlenen bu fırsatlar bu yıl çok daha önemle devam ettiriliyor. 2020 yılı içerisinde yaşanılan korona virüs salgını nedeniyle öğrenimlerine uzaktan eğitim ile birlikte devam eden öğrenciler yaz tati

İŞKUR: “Öğrencilere yaz tatilinde günlük 85 TL ödeme yapılacak! Bu başvuruyu hemen gönderin
Yayın Tarihi: 5.08.2020 14:47:00

İŞKUR tarafından öğrencilere bu yıl yaz tatilinde işe girme fırsatı sunuluyor. Genel olarak her yıl düzenlenen bu fırsatlar bu yıl çok daha önemle devam ettiriliyor. 2020 yılı içerisinde yaşanılan korona virüs salgını nedeniyle öğrenimlerine uzaktan eğitim ile birlikte devam eden öğrenciler yaz tatilinde işe girebileceklerini merak etmekteydiler. Buna bir karşılık olarak da İŞKUR öğrencilerin yaz tatillerini değerlendirebilecek bir iş fırsatını da bu yıl sağlayabileceklerini açıkladı. Kendi bölümlerine uygun olan iş yerlerine girme fırsatı sağlanan öğrenciler bu sayede hem işi öğrenebilecekler hem de para kazanabilecekler. Dolayısıyla yeni öğrenim dönemine de yatırım yaparak biraz para biriktirebilecekler.

İŞKUR’un sağladığı bu yaz tatili iş fırsatının da her iş için özel çalışma programları ve başvuru şartları bulunmaktadır. Başvuru sürecini doğru bir şekilde yapan öğrenciler direkt olarak işe başlayabilmektedir. Bu yıl yaz tatili iş fırsatı için tarihlerin ne zaman olacağı konusuna değinilecek olursa da tam bir tarihin belli olmadığı söylenebilmektedir. Yaşanılan pandemi dolayısıyla bu başvuru tarihleri düzenlenememiştir. Başvuruların ise ne zaman yapılacağı İŞKUR resmi web sitesi üzerinden açıklanacaktır. Yaz tatili iş fırsatından yararlanmak isteyenler siteyi düzenli şekilde takip etmelidir.

YAZ TATİLİ ÇALIŞMA PROGRAMI NE KADAR ÖDEME YAPMAKTADIR? ÇALIŞMA SÜRELERİ NE KADARDIR?


Yaz tatilinde İŞKUR’un sunduğu imkânlarla işe girmek isteyen kişilerin aklında bulunan en çok merak edilen konu ödemelerin ne kadar olduğudur. Bu soru için ise açıklanan duyurulara göre öğrenciler çalıştıkları gün boyunca 71 TL gibi bir para kazanacaktır. Çalışma süreleri olarak ise öğrenciler haftanın 3 günü çalışabilecektir. Yani haftalık 210 TL gibi bir kazanç elde edeceklerdir. Haziran sonu, Temmuz, Ağustos ve Eylül başında devam edecek olan bu çalışma süreci öğrenciler için güzel bir kazanç dönemine dönüşecektir. Günlük olarak kazanılan paralar ise o ay sonu hesaplanarak sonraki ayın 7’sinde ilgili banka hesabına yatırılacaktır. Haftanın 3 günü ve günlük 8 saat çalışacak olan öğrencilerin çalışma sürecinde yarım saat mola hakkı bulunmaktadır. Geriye ise 7 buçuk saat çalışma süresi kalmaktadır.

İŞKUR YAZ TATİLİ ÇALIŞMA PROGRAMINA KİMLER KATILAMAMAKTADIR?

İŞKUR tarafından sunulan yaz tatili çalışma programına belirli şartları sağlamayan öğrenciler katılamamaktadır. Bu şartlar içinde ise ilk olarak 18 yaşını doldurmamış olan öğrenciler yer almaktadır. Bu kişiler yaz tatilinde çalışma programına katılamamaktadır. Bunun yanında açık öğretim, doktora veya yüksek lisans öğrencileri de İŞKUR tarafından verilen yaz tatili çalışma programında yer alamamaktadırlar. Bunun dışında başvuru tarihleri içerisinde zaten bir yerde çalışıyor olan öğrenciler, kısa süreli de olsa sigortalı olan öğrenciler ya da zaten bir yerde staj yapan öğrenciler bu çalışma programından yararlanamamaktadır.

Belirtilen koşullar dışında da birçok daha sıralanabilecek maddeler bulunmaktadır. Şöyle ki bahar döneminde olan derslerini bitirmemiş ya da bitirememiş olan öğrenciler kesinlikle bu programa katılamazlar. Bunun yanında yaz tatilinde bir ders programına dahil olmuş ya da zorunlu derse kalmış olan öğrenciler de yaz tatili çalışma imkânlarından yararlanamazlar. Başvuru tarihleri içerisinde aktif bir kaydı bulunmayan öğrenciler de yaz tatilinde İŞKUR çalışma programına dahil olamazlar. Son olarak ise ders ortalaması yaz tatili çalışma programı için yeterli düzeyin altında olmakta ise o kişiler de diğer şartları sağlamış olsalar da başvuru yapamamaktadırlar. Dolayısıyla yaz tatilinde çalışamamaktadırlar. Şartların neler olduğu konusunda daha detaylı bilgi almak isteyenler İŞKUR web sitesini ziyaret edebilirler.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR