İŞKUR'dan Büyük Destek! Kursa Katılan Herkese 17 bin 200 TL Ödeme!

İŞKUR desteğinden kimler faydalanabilir? Şartlar neler? Korona virüs salgını nedeni ile işsizlik rakamları giderek artmaya devam ederken işsiz kalan vatandaşlara devlet destekleri de artıyor...

İŞKUR'dan Büyük Destek! Kursa Katılan Herkese 17 bin 200 TL Ödeme!
Yayın Tarihi: 21.11.2020 18:00:00

Korona virüs salgını nedeni ile işsizlik rakamları giderek artmaya devam ederken işsiz kalan vatandaşlara devlet destekleri de artıyor. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), bu süreçte vatandaşlara destek olmak amacıyla meslek eğitim kurslarına katılanlara günlük destek veriyor. 

İŞKUR'DAN İŞSİZ VATANDAŞA DESTEK

İŞKUR, işsiz olanlara mesleki eğitim kursları ile iş sahibi olmayı sağlamaya devam ediyor. Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan mesleki eğitim kurslarından yararlanmak isteyen vatandaşların Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri/Hizmet Merkezlerinde görev yapan iş ve meslek danışmanları tarafından danışmanlık hizmeti verilmekte ve mesleki eğitim kursların katılmak isteyen vatandaşlar kendilerine en uygun kurslara katılma imkânına sahip olmaktadır.

Meslek danışmanları ile kişilere danışmanlık hizmeti sunulmakta ve kişiler kendilerine uygun buldukları seminerlerle meslek kazanmaktadırlar. Sizlere sunulan bu meslek kursları ile hem kendinize küçük bir kazanç elde edebilir hem de kurs bitiminde meslek sertifikası edinebilirsiniz. Bu sertifikalar kişilerin gündelik hayatta daha rahat bir şekilde iş bulmasına yardımcı olmaktadır.

Pandemi süreci içerisinde birçok kişi ne yazık ki işlerini kaybetti ve bu sayı her geçen gün daha da artış gösteriyor. İŞKUR bu süreç içerisinde vatandaşlara destek olmak için kurs kapılarını açıyor ve onlara bu kurs esnasında ödemeler gerçekleştirmekte. Eğitime katılanlara günlük olarak 30-95 TL arasında ödeme sağlanmakta. Ayrıca anne olan kadınlara bu kurslar sırasında da aylık olarak 400 TL ödeme gerçekleştirilmekte.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Meslek edinmek için başvurulan İŞKUR kurslarından faydalanmak için belirli koşulların yerine getirilmesi gerekmekte. Bu koşullar şu şekidedir:

*Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

*15 yaşını doldurmuş olmak,

*Mesleğin gereklerine uygun olarak belirlenen koşullara sahip olmak,

*Kurum üzerinde gerçekleştirilmiş aynı alandaki kursu tamamlamış olmak,

*İş için danışmanlığı İŞKUR üzerinden almak,


*Emekli olmamak,

*Kurslara katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak.

Belirtilen şartları sağlayan ve kursa devam etmelerine engel durumları bulunmayan yükseköğretim ve açık öğretim öğrencileri de kurslara katılabilmektedirler. Ayrıca tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, engelli maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da bu kurslardan faydalanabilmektedirler.

GÜNLÜK VERİLEN ÖDEME TUTARLARI NE KADAR?

Mesleki eğitim kurslarına katılan vatandaşlara, kurslara fiilen katıldıkları gün üzerinden ödeme alırlar. Yapılan ödemeler ise şu şekildedir:

*Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 60 TL,

*Geleneksel mesleklerde mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 40 TL ,

*İstihdam garantisiz mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 30 TL,

*İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan ve İş Kulübü avantajlarından faydalanan ve akabinde istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılan kadınlara günlük 95 TL,

*Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL,

*Bütün katılımcılara genel sağlık sigortası primi,

*İş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi kurum tarafından mesleki eğitim kursu süresince karşılanmaktadır.

Mesleki eğitim kurslarına katılan vatandaşlardan herhangi bir ücret alınmamakta olup, yukarıda belirtilen ve mesleki eğitim kursu süresince kurum tarafından karşılanan giderlerin yanında, kursu başarıyla tamamlayan vatandaşlara kurs sonunda Kurs Bitirme Sertifikası verilmektedir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR