İspanyol BlueBay Hotels Bursa'daki Grand Çelik ve Atatürk Palas'ı İşletecek

İspanyol otel zinciri BlueBay Hotels, Bursa'nın ünlü oteli Atatürk Palas ve Grand Çelik Palas'ı işleteceğini duyurdu.

İspanyol BlueBay Hotels Bursa'daki Grand Çelik ve Atatürk Palas'ı İşletecek
Yayın Tarihi: 28.11.2017 19:02:00

Panama'dan Dubai'ye 23 farklı bölgede 60'tan fazla oteli bulunan İspanyol otel zinciri BlueBay Hotels, iki yeni otel ile Türk pazarına giriyor. İspanyol şirket resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada daha önce Hong Kong merkezli Swiss-Belhotel tarafından işletilen Bursa'daki Çelik Palas Oteli ile Atatürk Palas'ı işleteceğini duyurdu. 

İspanya'nın en büyük turizm şirketlerinden biri olan BlueBay, Ataturk Palace by Blue Diamond ve BlueBay Grand Çelik Palace adıyla çalışacak. BlueBay'ın Suriye kökenli sahibi Jamal Satli, 2017-2020 stratejik planı doğrultusunda bu adımı attıklarını söylüyor.

Yıl sonuna kadar Ortadoğu'da 11 otel daha arayacaklarını söyleyen BlueBay Hotels Başkanı Jamal Satli, "Türkiye'ye giriş yapmak her yıl 400 binden fazla turisti ağırlayan Ortadoğu bölgesine olan bağlılığımızı güçlendiriyor." dedi. 


BlueBay Hotels CEO'su Ramón Hernández, "Türkiye bir süredir düşündüğümüz ve büyüme planlarımızda yer alan bir ülkeydi. Şirketimizin benzersiz bir konumu olan Türkiye'de iki yeni otele sahip olmasından dolayı çok memnunuz." açıklamasını yaptı.

BlueBay'ın işleteceği, Bursa'nın ilk 5 yıldızlı oteli Çelik Palas iki kısımdan oluşuyor. İlki Atatürk Palas, diğeri de bağlı olduğu Çelik Palas. Atatürk Palas'ın 23, Çelik Palas'ın ise 164 odası var.

 GECELİĞİ 1000 EURO 

Osmangazi İlçesi Çekirge Semti'ne yapılan Atatürk Palas, 1935'te hizmete girdi. Mimarı Guilio Mongeri olan otelde Atatürk'ün kaldığı odanın günlük bedeli 1000 Euro. Tarihi oldukça zengin olan Atatürk Palas, Oscar ödüllü Elizabeth Taylor, İngiliz Aktris Audrey Hepburn, Amerikalı Aktris Katharine Hepburn, İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi'nin eşleri Prenses Süreyya ile Farah Diba, Ürdün Kraliçesi Nur ve Macaristan asıllı Amerikalı Aktrist Zsa Zsa Gabor'un da aralarında bulunduğu kültür, aristokrasi ve uluslararası siyaset alanlarından önde gelen figürleri ağırladı.






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR