İsrail ve Filistin savaşında taraf olan ünlüler! Hangi ünlü hangi ülkeyi destekledi?

İsrail ve Filistin savaşında taraflarını açıkça belli ederek sosyal medyadan paylaşan ünlüler. Filistin'i destekleyen ünlüler kim? İsrail'i destekleyen ünlüler kim? İşte tüm liste ve paylaşımları!

İsrail ve Filistin savaşında taraf olan ünlüler! Hangi ünlü hangi ülkeyi destekledi?
Yayın Tarihi: 14.10.2023 15:30:00

İsrail ve Filistin Savaşı tüm gaddarlığıyla devam ederken sosyal medya kullanıcıları savaşa dair görüşlerini Twitter yeni adıyla X adlı platformda yazmaya devam ediyor. Peki ünlü isimler savaşa dair ne yorumlar yaptı? Hangi ünlü isim Filistin hangi ünlü isim İsrail tarafında yer aldı?

En çok araştırılan konulardan biri de savaşın ideolojik yönü aslında magazinsel yönü diyebiliriz. Bu kapsamda ünlüler savaşa dair görüşlerini yazarken hangi ünlünün İsrail’e hangi ünlü Filistin’i desteklediği ve neler dediği merak ediliyor. Hangi ünlü savaşa dair ne yazmasıyla tepki çekti hangi ünlü takdir topladı? İsrail’i destekleyen ünlüler kim, Filistin’i destekleyen ünlüler kim? İşte tüm dünyadan ve Türkiye’den İsrail ve Filistin Savaşı’nda taraf olan ünlü isimlerin listeleri!

FİLİSTİN'İ DESTEKLEYEN ÜNLÜLER

ABD'li model Gigi Hadid, sosyal medyasından "Dualarım, bu haksız trajediden etkilenen herkesten yana. Bu çatışma her gün masum canlar alıyor ve bunların çoğunu çocuklar oluşturuyor. Filistinlilerin mücadelesi ve işgal altında süren yaşamlarına dair derin üzüntü duyuyor, duygularını paylaşıyorum."

İsveçli müzisyen Zara Larsson, "Rusya saldırdığında Ukrayna'ya destek veriliyor ama Filistin'e destek verilmiyor." paylaşımında bulundu.

Pakistan asıllı İngiliz şarkıcı Zayn Malik "Özgür Filistin" yorumuyla kendi fotoğrafını paylaşarak Filistin'e destek verdi.

ABD'li oyuncu Dwayne Johnson "Çözüm için dua ediyorum. Tüm masum hayatlar için dua ediyorum." açıklamasını yaptı.

İngiliz sanatçı Yusuf İslam, "İnsanlık: Kaybedilmiş Dava? Yanlış yanlışı düzeltemez. Yaşama, barınma ve kimlik sahibi olma hakları herkes içindir. Barışın masada bir yeri olması için kalplerimizi açık tutalım. Gerçek barış, ancak uluslararası toplumun eşit olarak dağıtması gereken bir adalet temeli üzerine inşa edilebilir."


ABD'li müzisyen Demi Lovato Instagram paylaşımında, masum sivillerin katledilmesinin kabul edilemez olduğunun söyledi.

Mark Ruffalo, "Yaşanan tarifsiz acılardan ve can kayıplarından dolayı büyük üzüntü duyuyorum. Bu korkunç şiddet sona ermeli." ifadesini paylaştı.

İSRAİL'İ DESTEKLEYEN ÜNLÜLER

Yönetmen Quentin Tarantino, İsrail'e destek için İsrail'in güneydeki üssünü ziyaret etti.

Kylie Jenner sosyal medya hesabından İsrail bayrağı paylaştı.

Justin Bieber sosyal medya hesabından İsrail'e destek olduğunu yazarak Gazze fotoğrafı paylaştı.

İsrail'e destek ve Hamas'ı kınayan Creative Community For Peace tarafından yayınlanan mektubu imzalayanlar arasında ise;
Ashley Tisdale,
Noah Schnapp,
Chris Pine,
Gal Gadot,
Amy Schumer,
Mark Hamill,
Jamie Lee Curtis,
Michael Douglas,
Bella Thorne 

Jerry Seinfeld yer aldı. Mektupta "Bu terörizmdir. Bu kötülüktür. Hamas'ın eylemlerinin hiçbir haklı ya da makul gerekçesi yoktur," denildi.


 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR