İşsiz Kalanlara ve İhtiyaç Sahiplerine Yeni Devlet Destekleri! Başvurular Sürüyor

İhtiyaç sahipleri ve Koronavirüs sebebiyle işsiz kalanlar için Devletten destekler sürüyor. 1000 TL Devlet desteği nasıl alınır? İhtiyaç sahiplerine ve Koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen vatandaşlara, gelir şartı olmaksızın 1000 TL Devlet desteği verilecek. Faz 3 Korona Desteği için başvurula

İşsiz Kalanlara ve İhtiyaç Sahiplerine Yeni Devlet Destekleri! Başvurular Sürüyor
Yayın Tarihi: 27.04.2020 15:55:00

İhtiyaç sahipleri ve Koronavirüs sebebiyle işsiz kalanlar için Devletten destekler sürüyor. 1000 TL Devlet desteği nasıl alınır? İhtiyaç sahiplerine ve Koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen vatandaşlara, gelir şartı olmaksızın 1000 TL Devlet desteği verilecek. Faz 3 Korona Desteği için başvurular E-devlet üzerinden alınmaya devam ediyor. 1000 TL yardım nasıl alınır, başvuru nasıl yapılır? Kimler 1000 TL yardım alabilir, başvuru şartları nelerdir? Bu soruların yanıtı merak ediliyor. Devletten 3. Faz 1000 TL korona yardımıyla ilgili tüm detayları bu haberimizde sizler için hazırladık...

4,4 milyon aileye temel ihtiyaç desteğiyle ilgili gelişmeler hızla sürüyor. Koronavirüsle mücadele kapsamında, virüsün ekonomik etkilerini de bertaraf etmek ve vatandaşın ihtiyaçlarını gidermek için Devletin ilgili kurumları destekleri hızla sürdürüyor. Daha önce 2 milyon 111 bin aileye verilen 1.000 TL Destek ödemesi, şimdi 2. faz destekler kapsamında 2 milyon 300 bin aileye daha verilecek ve toplamda 4,4 milyon aile temel ihtiyaç desteğine kavuşturuldu. Şimdi de 3. Faz Koronavirüs desteği için başvurular alınmaya devam ediyor! İhtiyaç sahiplerine ve işsiz kalanlara yönelik 1000 TL Koronavirüs desteği için başvuru şartları neler, kimler başvurabilir? Bu sorular yanıt arıyor.

İhtiyaç Sahibi Ailelere 1000 TL Yardım!

Şu ana kadar 4 milyon 400 bin aileye sağlanan Koronavirüs destekleri, 3. faz olarak devam ediyor. 3. faz 1000 TL koronavirüs desteği de milyonlarca aileye daha yardım sağlanmasıyla sonuçlandrılacak. 3. Faz Koronavirüs desteği başvuruları E-Devlet üzerinden alınmaya devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları bünyesinde gerçekleştirilecek 1000 TL yardımlar için e-Devlet'ten başvuru yapamyanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na giderek başvuruda bulunabiliyorlar. Başvurular için aranan şart ise ihtiyaç sahibi olunması. Bunun dışında bir şart aranmıyor.


1000 TL Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

1000 TL Yardım Başvurusu için Tıklayınız!

Yukarıda yer verilen adrese tıkladıktan sonra karşınıza çıkan ekranda "KİMLİĞİMİ ŞİMDİ DOĞRULA" butonuna tıklayıp e-Devlet üyeliğinize giriş yapmanız gerekiyor. Ardından karşınıza çıkan başvuru ekranında sizden istenen bilgileri doğru ve eksiksiz şekilde doldurmanız isteniyor. Yalan/yanlış beyanda bulunarak Destekten yararlananlar yaptırımlarla karşılaşacaktır. 1000 TL yardım başvuruları kısa sürede sonuçlandırılarak ödemeler, ihtiyaç sahiplerinin banka hesaplarına yatırılacak.

Kimler 1000 TL Yardım Alamaz?

Koronavirüsle mücadele kapsamında 3. Faz destek ödemeleri için başvuru şartları vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılıyor. 3. Faz 1000 TL Yardım ödemesinden yararlanmak için aranan tek şart daha önce 1. ve 2. faz yardım almamış olmak ve ihtiyaç sahibi bulunmak. 3. Faz ödemelerinde başvurular incelenerek gerçek ihtiyaç sahiplerine yardımların ulaşması sağlanacak. Bu kapsamda hane içi geliri yüksek olanlar ve sosyal güvencesi bulunanlar 1000 TL korona desteğinden faydalanamayacak. Daha önce 1000 TL yardım alanlar da yeniden 1000 TL yardım alamayacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR