İşsiz olan ve iş bulamayanlara müjdeli haber geldi! Bu kişiler günlük 100 TL kazanabilecekler!

Günümüzde pek çok kişi iş bulamayarak işsiz kalmaktadır. Özellikle korona virüs salgını sonrasında işsiz sayısının çok daha çoğaldığını da göz önünde bulundurursak ülkemizde büyük bir çoğunluk işsiz durumda olmaktadır.

İşsiz olan ve iş bulamayanlara müjdeli haber geldi! Bu kişiler günlük 100 TL kazanabilecekler!
Yayın Tarihi: 20.08.2020 15:40:00

Günümüzde pek çok kişi iş bulamayarak işsiz kalmaktadır. Özellikle korona virüs salgını sonrasında işsiz sayısının çok daha çoğaldığını da göz önünde bulundurursak ülkemizde büyük bir çoğunluk işsiz durumda olmaktadır. Fakat devletimiz bu kişilere geçimlerini bir şekilde sağlamak amacıyla çeşitli maddi yardımlarda bulunmaktadır. Yardımlar ile birlikte de kimse bu pandemi sürecinde mağdur olmamaktadır. Ev kiralarının ödenebilmesi ve diğer ev ihtiyaçlarının giderilebilmesi için bu devlet yardımları oldukça önemli olmaktadır. Genel olarak her şeyin zamlandığı ve pahalılaştığı bu dönemde işsiz ve iş bulamayan kişilerin maddi ihtiyaçları böylelikle giderilebilmektedir.

İŞKUR tarafından sağlanan bu yardımlar kapsamında bazı şartlar da bulunmaktadır. İŞKUR’un kendi web sitesinde ve şubelerinde açıkladığı bu koşullar sağlanmadığı takdirde başvurular da direkt olarak reddedilmektedir. Başvuruların ise bu noktada direkt kabul olması için de alınacak yardımın koşullarını sağlamak gerekmektedir. Verilecek olan maddi para desteğinin yanında da ilgili programa katılan kişilerin mesleki eğitim alarak istihdam sahibi olabilmesi için de çeşitli eğitim programlarına katılması da sağlanmaktadır. Böylelikle de aylık olarak maddi destek alırken bir yandan da meslek eğitimini almak mümkün olabilmektedir. Tamamen İŞKUR tarafından sağlanan bu destek paketi ile birlikte artık herkesin kısa süre içerisinde kendine uygun mesleğe geçiş yapması da söz konusu olabilecektir.

KURSİYER MAAŞI ALMAK İSTEYENLERİN SAĞLAMASI GERKEEN ŞARTLAR


İŞKUR tarafından sunulan kursiyer maaşı bazı şartların sağlanması halinde ilgili kişilere sağlanmaktadır. Öncelikle bu maaştan faydalanmak isteyen kişiler başvuru için verilen süre içerisinde kurs kaydını yapmış olması gerekmektedir. Bu süre ise bazı özel durumlarda uzayabilmektedir. Geçerli bir mazeret bulunuyor ise bunu İŞKUR merkezine ileterek başvuru için ek süre talep edilebilmektedir. Verilen bu ek süreyle de birlikte kurs kaydını tamamlamak söz konusu olmaktadır. Bunun yanında zaruri gider beyanı da yapılması gerekmektedir. Bu da İŞKUR tarafından sağlanması gereken koşullar içerisinde yer almaktadır. Son olarak ise en fazla yüzde 10 devamsızlık hakkının da kabul edilmesi gerekiyor. Bütün bu şartlar sonrasında ise kursiyer maaşından yararlanmak mümkün olacaktır.

MESLEKİ EĞİTİM KURSLARINA KATILIM ŞARTLARI NELERDİR?

Birçok işsiz ve iş bulamayan kişi için faydalı olan mesleki eğitim kursları yine İŞKUR tarafından ücretsiz şekilde sağlanmaktadır. Fakat bu mesleki eğitimler için de özel koşullar bulunmaktadır. Bu mesleki eğitim kurslarına katılmak isteyen kişilerin mutlaka İŞKUR merkezine kayıtlı ve 15 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Bunun yanında eğitim alınacak mesleğin de özel şartlarını sağlayabilecek nitelikte olmak da sağlanması gereken şartlar içerisinde bulunmaktadır. Diğer şartlardan bahsedecek olursak da emekli olan kişilerin bu mesleki eğitimlere katılamayacağını söyleyebiliriz. Bunun yanında İŞKUR tarafından sağlanan aynı meslekteki kurs eğitimlerine de katılmamış olmak gerekmektedir. Son olarak ise daha öncesinde İŞKUR’un mesleki eğitimlere katılmama gibi bir yaptırım uygulamaması da şartlar içerisinde bulunmaktadır.

Mesleki eğitim kurslarının sürelerinden söz edecek olursak günlük olarak 5 ile 8 saat arasında ve haftada en fazla da 6 gün çalışılacağı söylenebilmektedir. Kursun devam edeceği gün sayısı ise 160 gün olarak belirlenmektedir. Haftalık da 30 ile 40 saat aralıklarında bir çalışma süresinin de bulunduğunu söylemekte fayda vardır. Mesleki eğitim kurslarına katılan kişiler de normal bir ücret olarak sanayi sektöründe 60 TL almaktadırlar. Geleneksel mesleklerde 40 TL, istihdam garantisi olmayan kurslarda ise 30 TL gibi bir ücret bulunmaktadır. Anne projesi kapsamında ise 95 TL ödeme yapılmaktadır.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR