İşsiz Vatandaşlara ve Düşük Gelirlilere 1100 TL Sosyal Yardım Müjdesi! Siz de Başvurun

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Devletten sosyal yardımlar artarak sürüyor. Bu süreçte birinci ve ikinci fazı tamamlanan sosyal yardımların ardından 3. faz sosyal yardımlara geçildi. 3. faz sosyal yardımlar kapsamında işsiz vatandaşlara ve dar gelirli ailelere 1100 TL sosyal yardım

İşsiz Vatandaşlara ve Düşük Gelirlilere 1100 TL Sosyal Yardım Müjdesi! Siz de Başvurun
Yayın Tarihi: 4.05.2020 21:52:00

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Devletten sosyal yardımlar artarak sürüyor. Bu süreçte birinci ve ikinci fazı tamamlanan sosyal yardımların ardından 3. faz sosyal yardımlara geçildi. 3. faz sosyal yardımlar kapsamında işsiz vatandaşlara ve dar gelirli ailelere 1100 TL sosyal yardım ödemesi yapılacak! Ancak birinci ve ikinci faz yardımlardan farklı olarak başvuru yapmanız gerekiyor! E-Devlet üzerinden 1000 TL sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? Mutlaka başvurun! Detaylar haberimizde sizlerle...

İşsiz vatandaşlara ve dar gelirli ailelere yönelik 1000 TL sosyal yardım müjdesi! Koronavirüs döneminde 1000'er TL sosyal yardım ödemeleri, birinci ve ikinci faz sosyal yardımların ardından 3. Faz Sosyal yardımlarla sürdürülüyor. Bu kapsamda ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan 18 Mart tarihinde açıkladığı ekonomi paketinde, 2,1 milyon aileye toplamda 2 milyar TL'lik ek nakdi kaynağın 1.000'er TL olarak dağıtılacağını açıklamış ardından sosyal yardımların kapsamı genişletilerek 2. faz sosyal yardımlar ile 2 milyon 300 bin aileye daha ulaşılmıştı. Toplamda 4 milyar 400 milyon TL'lik yardımlara ek olarak, 3. faz sosyal yardımlarla işsiz vatandaşlara ve düşük gelirli ailelere de destek eli uzatılmaya devam ediyor! Milyonlarca kişiye ve aileye daha 1000 TL sosyal yardım ödemesi yapılacak. E-Devlet üzerinden başvurusu alınan 3. Faz Sosyal yardımlarla birlikte 1000 TL'lik Korona desteği yardımları daha çok ihtiyaç sahibine ulaşacak. Peki 1000 TL 3. Faz Sosyal yardım başvuru nasıl yapılır? 1000 TL sosyal yardım sorgulama nasıl yapılır? 1000 TL 3. Faz 1000 TL sosyal başvurularıyla ilgili detaylar haberimizin devamında sizlerle...

1000 TL SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Koronavirüs salgını nedeniyle Devlet tarafından başlatılan 3. Faz 1000 TL'lik Koronavirüs desteği sosyal pandemi ödemeleri için başvurular E-Devlet üzerinden alınıyor. Turkiye.gov.tr adresinden 3. faz destekler için çıkarın uyarı metninde 'Hizmete Git' butonuna tıklamanız ve bu ekrandan başvurunuzu yapmanız gerekmektedir. Başvuru formunda sizden istenen bilgileri eksiksiz ve doğru olarak doldurmanız gerekmektedir. Bu formda sizden IBAN bilgileriniz, ailenizde yaşayan kişilerin T.C kimlik numarası bilgileri ve elektrik-su-doğalgaz faturalarınızın son tutarları gibi bilgiler istenmektedir.

Sosyal Destek Programına başvurular hafta içi günlerinde, T.C. kimlik numarasının son hanesi "0" olanların Pazartesi, "2" olanların Salı, "4" olanların Çarşamba, "6" olanların Perşembe ve "8" olanların Cuma günü başvuru yapabileceği şekilde ayarlandı. Hafta sonu Cumartesi-Pazar günleri ise vatandaşlar hiçbir kısıtlama olmaksızın başvuru yapabilecekler. Başvurularda artık son günlere girildi. Bu nedenle başvuruda bulunacak işsiz vatandaşlar ve dar gelirli vatandaşların elini çabuk tutmaları erekiyor.

1000 TL SOSYAL YARDIM PARASI BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?


3. Faz Korona desteği 1000 TL sosyal yardım ödemesiyle ilgili başvurular E-Devlet üzerinden yapılmaya devam ediyor. T.C Kimlik numarasının son hanesine göre hafta içi günlerde başvuru yapan vatandaşlar, hafta sonu ise hiçbir kısıtlama olmaksızın başvuruda bulunabilecek. Bu süreteç başvuruların ne zaman sonuçlanacağı ve kimlerin 1000 TL sosyal yardım ödemesi almaya hak kazanacağı da araştırılıyor.

1000 TL SOSYAL YARDIM BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN! (https://www.turkiye.gov.tr/acshb-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama) 

1000 TL sosyal yardım başvuru sorgulama nasıl yapılır? 1000 TL sosyal yardım sonuçları ne zaman açıklanacak= Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başvuruların ön incelemesini yaptıktan sonra gerçek ihtiyaç sahibi ve muhtaç durumda bulunan ailelere 1000'er TL ödeme yapacak. Şuan için 1000 TL sosyal yardım ödemeleri için sonuçların ne zaman açıklanacağıyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

DÜŞÜK GELİRLİ AİLELERE, VE İŞSİZ VATANDAŞLARA 1100 TL SOSYAL YARDIM!

3. faz kapsamında ödenecek 1000 TL sosyal yardımlar, düşük gelirli ve işsiz vatandaşları kapsayacak. İhtiyaç sahibi herkesin başvurusu titizlikle incelenecek ve 1100 TL yeni sosyal yardım ödemesi duyurulacak. Üzerinde mal varlığı olan ve yüksek gelirli işi olan kimselerin bu yardımlardan faydalanamayacağı, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklanmıştı. 

Başvuru yapacaklar için belirli kıstaslar da bulunuyor. Gerçekten ihtiyaç sahibi olanların 1000 TL sosyal yardım ödemesi alması sağlanacak. Bu nedenle, 1. ve 2. faz sosyal yardım kapsamında 1000 TL ödeme alanlar 3. faz yardımlardan yararlanamayacaklar. Öte yandan 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri, 4/C maddesi kapsamındaki memurlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan gelir veya aylık alanlar (emekliler) ile İŞKUR'un Kısa Çalışma Ödeneği ile İşsizlik Ödeneğinden faydalananların başvuruları da incelenmeksizin reddedilecektir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR