İşsizlik Maaşı Reddedilen Herkese Maaş Bağlanacak! Başvuru İçin Gerekli Talimatlar

Ücretsiz izine çıkan tüm vatandaşlar dâhil işsiz kalmış tüm kişiler kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşına başvuru yaptı. Başvuru yapanların hemen hemen yarısı işsiz kalanlar iken diğer yarısı ise ücretsiz izine çıkan vatandaşlar oldu.

İşsizlik Maaşı Reddedilen Herkese Maaş Bağlanacak! Başvuru İçin Gerekli Talimatlar
Yayın Tarihi: 27.04.2020 21:04:00

Ücretsiz izine çıkan tüm vatandaşlar dâhil işsiz kalmış tüm kişiler kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşına başvuru yaptı. Başvuru yapanların hemen hemen yarısı işsiz kalanlar iken diğer yarısı ise ücretsiz izine çıkan vatandaşlar oldu. Ancak özellikle SSK prim günü eksik olan vatandaşlarımıza işsizlik maaşı ödenmedi.

Bu kişiler yeni işten ayrıldığı için Sosyal yardım desteği de alamadı. Korona virüs ortamında yeni işte bulamadılar. Bu durumda karmakarışık ve saçma bir durum yaşandı. Devlet işsizlik maaşı ödeyecekken bu kişileri hiç düşünmedi. İşsizlik maaşını normalde hak ederken sadece SSK prim günü iki gün eksik olduğu için işsizlik maaşı alamayan insanlar var. Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) bildirim yapılmasına rağmen herhangi bir geri dönüş olmadı. Geri dönüş olmaması hasebiyle maddi olarak ciddi sorunlar yaşayan vatandaşlarımızı sevindirecek mutlu haber sonunda geldi.

Bundan böyle 15 Mart tarihinden sonra işinden ayrılmış ve işsizlik ödeneği için başvurarak reddedilmiş tüm kişilere fayda sağlaması amacıyla işsizlik ödeneği sağlanacak. Sistemdeki bilgilerine göre otomatik olarak bağlanacak olan maaş günlük 39,24 TL olacak. Aylık ise toplamda 1177 TL alacak olan işsiz vatandaşlar şimdiden Korona virüs ile alakalı umutlu düşünmeye başladılar.

İşinden Ayrılmış Kişilere 1.177 TL Maaş Desteği Geliyor!


Ücretsiz izine gönderilen vatandaşlar kısa çalışma ödeneği adı altında 1.177 TL maaş alacaklar. Ancak işsiz kalmış, SSK prim günü işsizlik maaşı almak için yetmeyecek kişilerin düzenli bir şekilde para kazanıyor olması lazım. En azından daha önceden bir birikim yapmış olması lazım. Eğer birikim yok ise işsiz kalmış bu vatandaşlar hem Korona virüs gündeminde yeni iş bulamıyor hem de devlet işsizlik ödeneği vermiyordu. Durum çok karıştı ve işsiz kalmış vatandaşlar duruma isyan ederek normalde hakları olan işsizlik maaşını istediler. Hükümet ise bu çaresiz kalmış vatandaşlarımızı duyarak gerekli önlemleri attı.

Ücretsiz izne çıkarılan ya da 15 Mart tarihinden sonra işten çıkarılan vatandaşlara aylık bin 177 TL destek sağlanacağı açıklanmıştı. Daha önce duyurulan bu desteğe ilişkin detaylar ise açıklandı. Buna göre ücretsiz izne çıkarılıp, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) başvuran vatandaşlar bu ödenekten faydalanabilecekler. Ayda 10 günden fazla sigortası bulunan ev hizmetleri çalışanları da bu ödenekten faydalanabilecek.

Tüm İşsizler Faydalanabilecek

Tüm işsizler işsizlik maaşından yararlanabilecek. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) belirlemiş olduğu tüm şartları karşılayan kişiler otomatik olarak işsizlik maaşından yararlanabilecek. Bu durumda yapmış olmanız gerekenler şu şekilde:
  • 15 Mart 2020 tarihinden sonra işten kendi isteği ile çıkmış olmak
  • İşsizlik maaşına başvuru yapmış olmak
İşsizlik maaşını hak edecek olan kişiler için istenen en temle şartlar bu şekildedir. Bu sebeple tekrar başvuru yapmanıza ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) tekrar başvuru ve dilekçe sunmanıza gerek yok. Devlet işsizlik maaşı ödeyecek olanları otomatik olarak belirleyip ücretlerini banka hesap bilgilerine yatıracak. Ancak banka hesap bilgileri olmayanlar ise yine mağdur olmayacak. PTT yolu ile kendilerine maaşları ödenebilecek.
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR