İstanbul Büyükşehir Belediyesi günlük 150 TL yardım çeki veriyor! Bir Telefonla Alın

Sosyal yardım kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi yoksul ve maddi sıkıntı çeken vatandaşlara çeşitli yardımlar sağlamaktadır. Bu yardımlar ise bazı koşullar gerektirmektedir. Koşullar olarak da öncelikle aylık gelirin test edilmesi gerekiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi günlük 150 TL yardım çeki veriyor! Bir Telefonla Alın
Yayın Tarihi: 21.08.2020 20:41:00

Sosyal yardım kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi yoksul ve maddi sıkıntı çeken vatandaşlara çeşitli yardımlar sağlamaktadır. Bu yardımlar ise bazı koşullar gerektirmektedir. Koşullar olarak da öncelikle aylık gelirin test edilmesi gerekiyor. Hane içerisindeki kişi başına düşen aylık gelirin asgari ücretin üçte birinden fazla olması yardım almayı zorlaştırmaktadır. Bunun yanında yardımdan faydalanmak isteyen kişilerin üzerinde herhangi bir mal varlık bulunmaması da gerekmektedir. Yardım çekleri ise öncelik olarak tek başına yaşayan yaşlı vatandaşlara, kalabalık olan yoksul ailelere ve işsiz olan kişilere sağlanmaktadır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan bu yardım çeki ve kartları için iki farklı başvuru yolu bulunmaktadır. Bu başvurular için öncelikle direkt Muhtarlıklar, Sivil Toplum Kuruluşları, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne gidilebilmektedir. Bunun dışında telefon ile başvuru da yapılabilmektedir. ALO 153 hattının aranması ile İBB yardım kartı başvurusu sağlanabilmektedir. 0212 444 00 93 numaralı telefonu arayarak da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına ulaşılabilmektedir. İlgili başvuru adımlarının tamamlanması ardından da yardım kartına sahip olmak söz konusudur.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YARDIM LİMİTLERİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yoksul ve maddi ihtiyaca sahip olan bu kişilere sağladığı yardım kartlarına çeşitli limitler eklemiştir. Bu limitler ise 50, 100, 150 TL olarak belirlenmiştir. Bunun yanında tek seferde birinci yüklemede 200 TL yükleme yapılabilmektedir. Sonraki aylarda ise 3 kategori kapsamında belirlenen yüklemeler yapılmaktadır. Bu yüklenen tutarlar ise tamamen ihtiyaç sahiplerinin ev masraflarını ve diğer masraflarını karşılamasına yetecek düzeyde olmaktadır. Karta sahip olan kişiler her ay yatırılan ödemeleri kullanarak harcama yapabilmektedir. Bu yardım sonrasında ise herhangi bir geri ödeme ya da borç ile karşılaşmamaktadırlar.


KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yoksul ve maddi ihtiyaca sahip olan vatandaşlarımızın başvuruları direkt olarak kabul edildiği düşünülmektedir. Ancak bu oldukça yanlış bir düşüncedir. Öncelikle başvuru yapacak olan kişilerin İstanbul’da ikamet etmesi zorunluluğu vardır. Bu zorunluluk sonrasında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmakta olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile fakirlik testine girmiş olmanız gerekmektedir. Eğer fakirlik testine girmemiş iseniz kesinlikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi yardım çekinden faydalanamazsınız. Faydalanılacak olan maddi tutarlar ise ortalama olarak 50 TL, 100 TL ve 150 TL olarak belirtilmiştir. Başvuru yapmadan önce bu ve benzeri şartları karşılamanız gerekiyor. Eğer tüm şartları karşıladığınızı düşünüyorsanız hemen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yapabilirsiniz.

KİMLER YARARLANABİLİR?

Yukarıda bahsettiğimiz gibi tamamı ile fakirlik testinden başarı ile geçmiş olan vatandaşlarımızın yararlanabileceği ifade ediliyor. Eğer fakirlik testini başarı ile geçmiş olan her bir kişi İstanbul Büyükşehir Belediyesi yardım çekinden yararlanabilir. 50, 100, 150 TL olarak belirlenmiştir. Bunun yanında tek seferde birinci yüklemede 200 TL yükleme yapılabilmektedir. Sonraki aylarda ise 3 kategori kapsamında belirlenen yüklemeler yapılmaktadır. Bu yüklenen tutarlar ise tamamen ihtiyaç sahiplerinin ev masraflarını ve diğer masraflarını karşılamasına yetecek düzeyde olmaktadır. Karta sahip olan kişiler her ay yatırılan ödemeleri kullanarak harcama yapabilmektedir. Bu yardım sonrasında ise herhangi bir geri ödeme ya da borç ile karşılaşmamaktadırlar.
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR