İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere, Ev alacaklara müjde: Konut fiyatları düşüyor!

İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere, Ev alacaklara müjde: Konut fiyatları düşüyor!

İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere, Ev alacaklara müjde: Konut fiyatları düşüyor!
Yayın Tarihi: 18.10.2023 16:45:00

Türkiye'nin birçok ilinde konut satış fiyatlarında fahiş artışın sona erdiği müjdesi geldi. Milyonlarca insan için uzun süredir ulaşılamaz gibi görünen ev sahibi olma hayali, yeni gelişmelerle canlanıyor. Özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerde artan kira ve konut fiyatları, vatandaşları zor durumda bırakmıştı. Ancak, ev fiyatlarının ne zaman düşeceği konusundaki merak sona erdi.

İstanbul Ticaret Odası Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komite Başkanı Hakan Akdoğan, ev almayı düşünenler için konut fiyatlarının gerilediğini açıkladı. Özellikle seçim öncesinde Dolar/TL kuru 20 TL'yi aşmışken, seçim sonrası %20 ila %30 arasında artmasına rağmen 3 milyon TL değerindeki bir evin artık daha erişilebilir olduğunu belirtti. Akdoğan, "Şu an konut fiyatlarında %5 ila %15 arasında düşüşler görülüyor. Yükselen fiyatlar, köpük bazlı ve gerçek değerinden yüksek fiyatla satılan gayrimenkullerde düzelme anlamına geliyor" dedi.

Dolar ve altın yatırımının cazibesinin artmasıyla konut fiyatlarında düşüş yaşandığını vurgulayan Akdoğan, "Döviz kurları, gayrimenkule göre daha hızlı bir artış kaydetti ve bu, dolar bazında gayrimenkulde gerilemeye neden oldu" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamu bankaları aracılığıyla ev sahibi olmak isteyenlere düşük faizli kredi verileceği müjdesini vermesiyle ilgili olarak Akdoğan, "Kredi faizlerinin yakın zamanda düşmesi beklenmiyor. Ancak kamu bankalarının, yeni konut alacak vatandaşlara uygun faiz oranlarıyla kredi verme konusunda pozitif bir yaklaşım içinde olduğunu duyuyoruz. Bu, barınma ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşlar için önemli bir destek olacaktır" şeklinde konuştu. Ev almayı düşüleyen milyonlar için bu gelişmeler, umut ışığı olarak görünüyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR