İstanbul Seçimleri Tekrarlanacak mı? YSK son dakika seçim kararı

İstanbul Seçimleri tekrarlanacak mı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasında geçen yarışta kazanan olan Ekrem İmamoğlu mazbatası geri mi alınacak. YSK kararı ne zaman açıklayacak.

İstanbul Seçimleri Tekrarlanacak mı?  YSK son dakika seçim kararı
Yayın Tarihi: 4.05.2019 15:47:00

İstanbul seçimi tekrarlanacak mı? İstanbul ve ilçelerinde yerel seçim tekrarlanacak mı? Yüksek Seçim Kurulu son dakika seçim kararını açıklıyor! YSK son dakika seçim kararı, seçimler yenilendi mi? İstanbullular yeniden oy mu kullanacak, Ekrem İmamoğlu mazbatayı geri mi veriyor? İstanbul seçimleri için gözler YSK'daydı! YSK ne karar verdi? YSK seçimleri iptal mi etti, seçimler yenilecek mi?

31 Mart yerel seçimlerinin ardından 17 Nisan günü Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak mazbatasını aldı ancak AK Parti'nin İstanbul seçimlerine yönelik olağan ve olağanüstü itirazları seçim sürecinin halen devam etmesine neden oldu. Gözler YSK'da! YSK İstanbul seçimlerini iptal edip yenilenmesine mi karar verecek? YSK İstanbul Seçimlerine ilişkin ne karar verdi? Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım'ı yaklaşık 13 bin oy farkla geride bırakan Millet ittifakı adayı Ekrem İmamoğlu, İBB Başkanı seçilerek mazbatasını seçimden tam 17 gün sonra almıştı. Ancak YSK, İstanbul seçimleri için nihai kararını henüz açıklamadı! 


AK Parti'nin İstanbul seçimleri için yaptığı olağanüstü itiraz değerlendiriliyor! YSK günlerdir toplantı üstüne toplantı yapıyor. AK Parti kısıtlıların ve KHK'lıların oy kullandığı gerekçesiyle YSK'ya seçimin iptali için başvuru yapmıştı. Son haberlere göre sandık kurulu başkanlarının memuriyet vasfı taşımayan kimselerce yerine getirilmesi de YSK'ya giden itirazda yerini aldı. AK Parti, sandık kurullarında görev alanların memur olmadığını iddia ediyor. İŞ Bankası çalışanlarının sandık başkanı yapıldığı itirazı YSK'ya iletildi. 

YSK NE KARAR VERECEK, GÖZLER YSK DA!

Yüksek Seçim Kurulu'nda bu hafta veyahut önümüzdeki Pazartesi günü İstanbul seçimleriyle ilgili kesin kararın açıklanması bekleniyor. YSK kararlarına karşı AYM'ye başvurulamıyor ve herhangi bir itiraz merciine gidilemiyor. YSK'nın kısa süre içinde seçimle ilgili "kesin" kararını açıklaması bekleniyor. Seçimler tekrarlanacak mı? Yoksa İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu görevine devam mı edecek? YSK kararıyla netlik kazanacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR