İstanbul Sultangazi'de Korkutan Görüntüler: Bazen Siyah Bazen Mavi Akıyor

İstanbul Sultangazi'deki dere yataklarına ne oluyor? Dere bazen mavi bazen siyah akıyor. Alibeyköy barajı tehlikede mi? Etrafa yayılan kokunun sebebi ne?

İstanbul Sultangazi'de Korkutan Görüntüler: Bazen Siyah Bazen Mavi Akıyor
Yayın Tarihi: 10.11.2020 16:00:00

Sultangazi'de, bir fabrikanın bıraktığı düşünülen kimyasal atıklar nedeniyle siyah ve mavi akan dere, Alibeyköy Barajı'na ulaşmakta. Bazen siyah bazen mavi akan derenin hemen yanında İSKİ'nin Atıksu Terfi Merkezi bulunuyor. 


ALİBEYKÖY BARAJI'NA AKAN DEREDEN KORKUTAN GÖRÜNTÜLER


Sultangazi Cebeci Mahallesi Dökümcüler Sitesi'nden Alibeyköy Barajı'na uzanan dere, kimyasal atıklar nedeniyle siyah ve mavi renkte akmaya başladı. Bir çok fabrikanın bulunduğu bölgede tamamen siyah ve mavi renge bürünen dere çevre kirliliğine sebebiyet olunduğunu gözler önüne serdi. Derenin hemen yanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSKİ'nin Atıksu Terfi Merkezi'nin bulunmakta. Derenin mavi ve siyah renklerde akması havadan da görüntülendi. 



ETRAFA YAYILAN KÖTÜ KOKUNUN SEBEBİ


Bölge esnafı, İstanbul'un şebeke suyu ihtiyacının karşılandığı 7 barajdan birisi olan Alibeyköy Barajı'nın su havzasına kadar uzanan derenin yaklaşık 2 yıldır kimyasal atıklar nedeniyle siyah ve mavi aktığını ifede etti.

Kanber Kopaktaş, "Biz burada esnafız. Burada bazen mavi, bazen yeşil, bezen de siyah değişik bir su akıyor. Çok da kötü bir koku veriyor. Bu su aşağı yukarı buradan 2-3 senedir bu şekilde akıyor. Biz bundan rahatsızız. Yetkililerin buna bir çözüm bulmasını talep ediyoruz" diye duyuruda bulundu.
Mavi tonda aktığı sırada derede cep telefonu kamerası ile çekim yapan bir kişi, "Bu masmavi akan su İstanbulluların içme suyu olarak kullandığı Alibeyköy Barajı'na karışıyor" dedi.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR