İstanbul Ümraniye'de Bulunan Elmalıkent Mahallesi Riskli Bölge İlan Edildi! Evler Boşaltılacak mı? Yıkılacak mı? Fiyatlar Düşer mi?

İstanbul'da Flaş bir karar alındı! Cumhurbaşkanı kararına göre İstanbul Ümraniye Elmalıkent bölgesi riskli bölge ilan edildi! Başka yerler de riskli bölge ilan edilecek mi? Elmalıkent yıkılacak mı? Elmalıkent boşaltılacak mı? Elmalıkent'te ev fiyatları düşer mi? İşte detaylar...

İstanbul Ümraniye'de Bulunan Elmalıkent Mahallesi Riskli Bölge İlan Edildi! Evler Boşaltılacak mı? Yıkılacak mı? Fiyatlar Düşer mi?
Yayın Tarihi: 4.11.2020 09:53:00

Son dakika gelen bilgilere göre İstanbul Ümraniye ile ilgili flaş bir karar alındı. Ümraniye 'de bulunan Elmalıkent bölgesi riskli bölge ilan edildi. 

Resmi Gazete'de çok ani şekilde yayınlanan Cumhurbaşkanı kararına göre İstanbul'un Ümraniye ilçesinde bulunan Elmalıkent mahallesi içerisinde yer alan bir bölge riskli alan ilan edildi. 

İstanbul Ümraniye Elmalıkent sakinleri kararın ardından internet üzerinden araştırmalarda bulunuyor. Peki Ümraniye Elmalıkent'te genel bir yıkıl veya kentsel dönüşüm olacak mı? 
 

Ümraniye Elmalıkent'te Ev Fiyatları Düşer mi?

Cumhurbaşkanı kararı ile resmi gazetede yer alan karara göre İstanbul Ümraniye Elmalıkent'in tamamı riskli bölge olarak sayılmıyor. Koordinatları verilmiş bir alan riskli bölge sayıldığı için şuan için sınırlandırılmış bir bölge kapsamında değerlendirilecek. Dolayısıyla İstanbul Ümraniye Elmalıkent'te genel olarak ev fiyatlarında çok büyük bir değişiklik beklenmiyor.
 

Ümraniye Elmalıkent'te Evler Boşaltılacak mı?

Elmalıkent'in genelinde böyle bir şey bekleniyor. Ancak riskli görünen binalarda yetkililer inceleme yapacak ve durum değerlendirmesine göre gerekli tedbirler alınacak. 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR