İstanbul'da Bir Bölge "Riskli Alan" İlan Edildi.

İstanbul'un Ümraniye ilçesindeki bir bölgenin "riskli alan" ilan edilmesi kararına varıldı. İstanbul'da riskli alan. Ümraniye ilçesinde risk tehdidi...

İstanbul'da Bir Bölge "Riskli Alan" İlan Edildi.
Yayın Tarihi: 5.11.2020 18:00:00

Riskli alanlar, zemin yapısı ya da üzerindeki yapılaşma sebebiyle can ve mal kaybına yol açma riski taşıyan alanlar olarak belirlendi.  İstanbul’un en riskli alanları nereler?  Depremde risk teşkil edecek ilçeler? Risk taşıyan bölgeler tek tek tespit edilmeye devam ediyor.


İSTANBUL'DA RİSKLİ İLAN EDİLEN ÜMRANİYE İLÇESİ İLE İLGİLİ KARAR AÇIKLANDI

İzmir’de yaşanan 6,6’lık deprem sonrasında insanlar yaşam alanlarının riskli olup olmadığını yeniden sorgulamaya başladı.


Son dakika haberlerine göre, İstanbul'un Ümraniye ilçesindeki bir bölgenin riskli alan ilan edilmesi gündemi karara bağlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, İstanbul'un Ümraniye ilçesi Elmalıkent Mahallesi sınırlarında bulunan bölge "riskli alan" ilan edildi. 
Kararda, '6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun' kapsamında 62 bin metrekare olan  riskli bölgenin harita ve krokileri ile sınır ve koordinatları da yer aldı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan için İstanbul'da en riskli alanlar;

Suriçi, Fatih, Çarşamba, Yedikule, Çapa, Fındıkzade, Cankurtaran, Topkapı, Edirnekapı, Zeytinburnu, Bakırköy, Yeşilyurt, Yeşilköy,Esenyurt, Avcılar, Kumburgaz, Beylikdüzü, Bağcılar, Bahçelievler, Ümraniye Dudullu ve Maltepe, Sefaköy, Küçükçekmece Cumhuriyet Mahallesi, Menekşe, Kanarya, Avcılar...




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR