İşte bu vatandaşlara sicil affı geldi! Kredi destek paketi için sicili bozuk olanlar ve hacizlik olanlar hemen kredi kullanabilecek!

Türkiye’nin en büyük sorunlarından bir tanesi kesinlikle hacizlik olan vakalar ve kredi sicili bozuk olan vatandaşlarımızdır. Sicil affı bekleyen en az 400 bin kişinin hayali gerçek olacak mı? Kimlere kredi sicil affı gelecek?

İşte bu vatandaşlara sicil affı geldi! Kredi destek paketi için sicili bozuk olanlar ve hacizlik olanlar hemen kredi kullanabilecek!
Yayın Tarihi: 13.06.2020 14:38:00

Türkiye’nin en büyük sorunlarından bir tanesi kesinlikle hacizlik olan vakalar ve kredi sicili bozuk olan vatandaşlarımızdır. Sicil affı bekleyen en az 400 bin kişinin hayali gerçek olacak mı? Kimlere kredi sicil affı gelecek? Kredi sicil affı verilecek mi? Gibi sorular soran milyonlarca vatandaşımızın aklında tek bir soru var. Devlet destekli KGF kefaleti ile Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank aracılığı ile konut kredisi, taşıt kredisi, ihtiyaç kredisi ve tatil kredisi çekmek isteyen vatandaşlarımızın kredi sicilleri bozuk olduğu için kredi çekemiyorlar. Ve bu kredi çekemeyen vatandaşlarımızın sayı olarak 400 bini aşması kamu bankaları ve devletin bu konuda bir hareketlilik sağlaması gerektiğini ifade ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu bankalarının verecekleri kredilerden bahsederken tüm vatandaşlarımızın kamu bankaları süper 4’lü kredi paketlerinden yararlanabileceklerini ifade etmişti. Aynı şekilde geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete’de yayınlanan temel ihtiyaç destek kredisi için kredi sicil puanının geçerli olmayacağı söylenmişti ancak kredi sicil puanı bozuk olanlar temel ihtiyaç destek kredisinden faydalanamamıştı.

Kimlere kredi sicil affı gelecek? Sicil affı geldi mi? kredi destek paketi ile alakalı kredi sicili bozuk olanlar ve hacizlik durumda olan vatandaşlarımızın yani kara listede olan kişilerin kredi alıp alamayacağı tartışılıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı Türkiye’nin tarihinde en düşük kredi faiz oranı ile sunulmakta olan kredi paketleri vatandaşlarımıza büyük bir sevinç yarattı. Ancak bu krediden kimlerin yararlanabileceği hala tartışılıyor. Kredi sicil affı gelecek mi gelmeyecek mi tartışmaları devam ederken Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 0.49 faiz oranı ile bireysel temel ihtiyaç desteği kredisi paketinde ilk olarak kredi sicili bozuk olanların da yararlanabileceği duyurulmuştu. Ancak şu ana kadar kredi sicili bozuk olan kişilerin bu kredi imkânından yararlanamadığı ifade ediliyor. Kredi sicili bozuk olan kişiler ile hacizlik durumu olanların bu kredi ile temizlenip yeni ve tek bir noktaya borcunun olması isteniyordu ancak henüz söylenilen ile yapılanın arasında dağlar kadar fark var.

KREDİ SİCİLİ BOZUK OLAN, HACİZLİK OLAN KREDİ ALABİLECEK Mİ?


Korona virüs sonrasında milyonlarca vatandaşımız 10 bin TL temel ihtiyaç destek kredisinden faydalanabilmişti ancak Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 0.49 faiz oranı ile bireysel temel ihtiyaç desteği kredisi paketinde ilk olarak kredi sicili bozuk olanların da yararlanabileceği duyurulmuştu. Bulunduğumuz noktadan bakıldığı zaman ise hiçbir kredi sicili bozuk olan vatandaşın, hacizlik durumu olan vatandaşın bu kredi paketi kampanyalarından yararlanabildiği söylenemiyor. Devlet garantili olacak şekilde KGD kefaleti ile her başvuru yapanın bu kredilerden faydalanabileceği geçtiğimiz ay Resmi Gazete’de yayınlanmıştı. Kredi sicili bozuk olan vatandaşlar ile hacizlik durumu olan kişilerin bu kredilerden faydalanabilme ihtimali neredeyse eriyecek gibi. Önümüzdeki tarihlerde durumun neyi göstereceğini hep beraber göreceğiz.

KONUT KREDİSİ YAPILANDIRMA OLACAK MI?

Daha önce konut kredisi kullanmış olan kişilerin bu düşük kredi faiz oranlarından faydalanabilmesi için herhangi bir açıklama yapılmadı. Yani Ziraat Bankası’ndan daha önce yüzde 1,02’den konut kredisi çekip şimdi yüzde 0,64 konut kredisi faiz oranına yapılandırma olacak mı olmayacak mı? Bu gerçek manada çözüme kavuşmuş bir soru değil, ancak konut kredileri için yapılandırmanın olmayacağı kulislerde tartışılıyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR