İşten Çıkanlara günlük 40 TL ödenecek! İşten Çıkartma Yasaklanıyor!

İşten çıkarma yasaklanıyor! Koronavirüs salgını nedeniyle sosyal ve ekonomik anlamda zor günler geçiriyoruz ve bu süreçte çalışanların büyük bir kısmı işsiz kalma tedirginliği yaşıyordu. Çıkarılacak yeni yasa ile birlikte işten çıkarma 3 ay süreyle yasaklanacak!

İşten Çıkanlara günlük 40 TL ödenecek! İşten Çıkartma Yasaklanıyor!
Yayın Tarihi: 8.04.2020 22:33:00

İşten çıkarma yasaklanıyor! Koronavirüs salgını nedeniyle sosyal ve ekonomik anlamda zor günler geçiriyoruz ve bu süreçte çalışanların büyük bir kısmı işsiz kalma tedirginliği yaşıyordu. Çıkarılacak yeni yasa ile birlikte işten çıkarma 3 ay süreyle yasaklanacak! İşçisini ücretsiz izne çıkaran işveren de günlük 39 TL 60 kuruş ödeme yapacak! İşten çıkarma ve fesih yasağının detaylarını bu haberimizde sizler için araştırdık...

Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerine karşı önlemler bir bir devreye giriyor! Son olarak milyonlarca çalışanı ilgilendiren flaş bir adım daha atılıyor. Yeni düzenleme çerçevesinde 3 ay süreyle işten çıkarma yasaklanıyor! Koronavirüsün çalışanların işlerini kaybetmesini önlemek ve istihdama darbe vurmasını engellemek için İşten çıkarma 3 ay süreyle yasaklanacak. Cumhurbaşkanı, bu süreyi 6 aya kadar uzatabilecek.

Koronavirüs salgınının etkilerini günden güne hissetirdiği son dönemde, Ekonomik dengeler de de sarsıntılar yaşanıyor. Piyasalar yangın yerine çevrilmişken tüm ülkeler gibi Türkiye de de gerekli önlemler hızla hayata geçiriliyor. Ekonomik anlamda açıklanan destek ve tedbir paketlerinin yanı sıra şimdi de işveren için işten çıkarma yasağı geliyor.


İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI GELİYOR

NTV'nin son dakika olarak bildirdiği habere göre, işverenenin işçisini 3 ay boyunca işten çıkarmasını engelleyen yeni bir düzenleme geliyor.Fesih yasağı olan işveren işçileri ücretsiz izne çıkarabilecek, işçilere günlük 39,24 TL ödenecek. Ayrıca 15 Mart'tan sonra işten çıkartılan ve işsizlik maaşı alamayan işçilere de aynı miktar ödenecek. Şuan için başka detaylar bilinmese de ilerleyen günlerde düzenlemeyle ilgili diğer detayların da kamuoyuna bildirilmesi bekleniyor.

15 MART'TAN ÖNCE İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLERE DE GÜNLÜK 40 TL

15 Mart 2020 tariinden önce işten çıkarılan ve işsizlik maaşı almaya da hak kazanamayan vatandaşlar da işten çıkaran işverenden günde 39 TL 24 kuruş ödeme alacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR