İzmir Gaziemir'de Bir Evin Duvarına "Defol Alevi" Yazısını Kim Yazdı? Yazan Yakalandı mı? Ne Cezası Alacak?

İzmir'de bir evin duvarına yazılan "defol alevi" yazısı sosyal medyada büyük tepki topladı. Bu yazıyı kimin yazdığı, yakalanıp yakalanmadığı ve hangi cezayı alacağı merak konusu. Peki hangi amaçla bu yazı yazıldı? Niçin bu ev seçildi?

İzmir Gaziemir'de Bir Evin Duvarına "Defol Alevi" Yazısını Kim Yazdı? Yazan Yakalandı mı? Ne Cezası Alacak?
Yayın Tarihi: 28.11.2019 21:44:00

İzmir'in Gaziemir İlçesinde yer alan bir evin duvarına yazılan "Defol Alevi" yazısı büyük tepki gördü. Hem sosyal medya tarafında paylaşılarak özellikle twitter'da trend topic olan, ünlülerin ve siyasilerin bile konuya dahil olduğu bu konu çabuk kapatılmayacak gibi gözüküyor. Peki "Defol Alevi" yazısını İzmir'deki o evin duvarına kim, hangi amaçla neden yazdı? 

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Açıklama Gecikmedi

Yaptığı açıklama Ömer Çelik bunun çok çirkin bir olay olduğunu söylerek, tüm birimlerin bu konuyla yakından ilgilendiğini belirtti.

İçişleri Bakanlığı Bizzat Takipte!

Konuyla ilgili İzmir valiliği, İzmir Emniyeti ve İçerişleri Bakanlığına kadar herkes hassas bir çalışma içinde. Kimse Türkiye'de yaşayan alevi vatandaşlarımızı ötekileştiremez.

Herkesin Gönlü Rahat Olsun

Yapılan açıklamalarda bir vatandaşımızın etnik veya mezhepsel şekilde sınıflandırılması veya bu şekilde toplumun önüne getirilmesi asla kabul edilemez. Alevi ve Sünniler birbirinin yegane hamilidir. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da Açıklama Gecikmedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada bu tür provakasyonların olsa olsa Lawrence misyonlu kişiler olduğunu belirtti. 

CHP'li Aykut Erdoğdu'dan "#Aleviyim" Tepkisi

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu olayla ilgili çarpıcı açıklamarda bulundu. Yaptığı bu açıklamayla sosyal medyada büyük ilgi gördü. Aykut Erdoğdu yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu münferit bir olaydır… Benim derdim üç beş kendini bilmezin yazılmasıyla değil…
Benim derdim kurumsal olarak… Sessizce… Kin dolu… Uygulanan devlet politikasıyla… Bu yüzünden bu toprakların en aydınlık İslam yorumu olarak Aleviler hakkını alıncaya kadar.. #Aleviyim”

İzmir Valisi Erol Ayyıldız'dan Açıklama Geldi

İzmir Valisi Erol Ayyıldız İzmir'in Gaziemir İlçesinde duvara yazılan "Defol Alevi" yazısıyla ilgili olarak tüm İzmir Emniyetinin olayın arkasında olduğunu ve bu olayın mutlaka çözüleceğini dile getirdi. 

Zaten söz konusu mahallede Alevi ağırlıklı olan vatandaşların yaşadığını belirten İzmir Valisi Erol Ayyıldız bu konunun ilk izlenim olarak mezhepsel bir olay olmadığını söyledi. Büyük ihtimalle daha önce husumet olan veya kavga sonucu yazılmış bir asayiş olayı olduğunu dile getirdi.


 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR