Jet Sosyete'den alkışlanacak kadına şiddet farkındalığı

Tv8'in sevilen dizisi Jet Sosyete dün akşam 2. sezon 7. bölümüyle ekranlara geldi. Dünkü bölümde Gülse Birsel öyle bir noktaya parmak bastı ki adeta olay oldu.

Jet Sosyete'den alkışlanacak kadına şiddet farkındalığı
Yayın Tarihi: 22.11.2018 10:23:00

Senaryosunu Gülse Birsel'in kaleme aldığı Jet Sosyete'nin dünkü bölümünde kadına şiddet göndermesi yapıldı.

Başrollerini Cengiz Bozkurt, Gülse Birsel, Hasibe Eren, Çağlar Çorumlu ve Sarp Apak'ın paylaştığı dizide harika bir mesaj verildi.

Dünkü bölümde Gülse Birsel'in canlardığı Gizem karakteri, oyunculuğa başlar ve rol gereği şiddete uğraması gerekir. Çekim sırasında kendisine atılan tokata karşılık veren Gizem'in tepkisi ise çok konuşuldu.



"İtiş kakış olunca şiddet olmuyor mu?"

O sahneyi Gizem kabul etmeyince yönetmen tokat sahnesini 'itiş kakış'a çevirdi. Fakat Gizem karakteri, "Yani karışıklı itiş kakış diyorsunuz yani, o zaman şiddet olmuyor öyle mi? Ne güzel kafalar sizin kafalar yemin ediyorum" şeklinde karışık verdi.


"Düşmeyen dik duran kadınlara hepiniz teker teker alıştıracağız!"

Ardından itişme üzerine yıkılmayan Gizem karakteri bu defa; "Yıkılmadım ayaktayım. Ne hakla itiyor beni. Biz bu adamlara maço değil psikopat diyoruz. Neden başrolleri böyle manyak manyak yazıyorsunuz. Neden böyle adam oluyor bunlar. Kusura bakmayın düşmem. Düşmeyeceğim hatta gidip bu adamı polise şikayet edecek, mahkemelerde sürüm sürüm süründürecek. Seneryoyu lütfen o şekilde değiştirin. Düşmeyen dik duran kadınlara hepinizi teker teker alıştıracağız!" dedi.

Gizem'in bu sahneleri ve verdiği mesajlar sosyal medyada da çok konuşuldu.

Dizilerde kadına şiddet vs. yerine böyle mesajlar görmek istediklerini söyleyen izleyiciler, Gülse Birsel'i ve tüm Jet Sosyete ekibini ayakta alkışladıklarını dile getirdiler.

İşte kadına şiddet öyle olmaz böyle olur dedirten o sahne:

 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR