Kamu Bankalarında Hesabı Olanlara Müjde! O Bankalar 4500 TL Karşılıksız Ödeme Yapıyor

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ta hesabı olan vatandaşlara müjdeli haber geldi.

Kamu Bankalarında Hesabı Olanlara Müjde! O Bankalar 4500 TL Karşılıksız Ödeme Yapıyor
Yayın Tarihi: 31.05.2023 13:35:00

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde gerçekleşen sosyal yardımlara bir yenisi daha eklendi. Kamu bankalarında bulunan hesapları üzerinden sosyal yardım alan vatandaşlara 4.500 TL'ye kadar karşılıksız destek ödemesi yapılacağı aktarıldı. Ödemeler ne zaman başlayacak, kimler bu ödemelerden yararlanabilecek? Detaylar haberimizde sizlerle...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni sosyal destek müjdesi verildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklama çerçevesinde hak sahiplerine 4.500 TL karşılıksız nakit sosyal yardım ödemesi yapılacağı aktarıldı. Böylece binlerce vatandaş sevinç yaşayacak. Peki kimler bu ödemeden yararlanabilecek? Ödemeler hangi tarihte banka hesaplarına yatırılacak? Bu soruların yanıtları merakla araştırılıyor.

VATANDAŞLARA 4500 TL KARŞILIKSIZ ÖDEME MÜJDESİ


Hak sahibi sıfatı alacak başvuru şartlarını taşıyan vatandaşlar, 4.500 TL karşılıksız ödeme müjdesinden yararlanabilecekler. 4.500 TL karşılıksız sosyal yardım ödemesi bulunacak vatandaşlarda aranan ilk şart ise; Ziraat Bankası, Vakıfbank veya Halkbank (kamu bankaları) hesaplarından en az birinin olması gerektiğidir. Kamu bankalarından birinde vadesiz TL mevduat hesabı bulunan vatandaşlar ödemelerini bu hesaplar üzerinden alabilecek. Bu bankalarda hesabı olmayan vatandaşlar ise PTT aracılığıyla ödemelerine kavuşabilecek.

Seçimlerin sona ermesi ile birlikte Kabine çalışmaları sürerken gündemde emekli ve memur maaş zamları, ayrıca asgari ücrete ara zam müjdesi yer alıyor. Hal böyle olunca sosyal yardım ödemeleri de artarak devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde verilen sosyal yardımlara bir yenisi daha eklenecek. Aylık belirli bir gelirin altında gelir sağlayan ailelere her ay 4.500 TL karşılıksız nakdi yardım yapılacağı bilgisi resmen açıklanmış durumda.

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet adresinden yapılan duyuruda sağlanacak sosyal destek programı için Bakanlığın resmi internet adresinden detayların paylaşılacağı aktarıldı.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR