Kamu Bankalarından 6 Ay Ertelemeli İhtiyaç Kredisi Başvuruları Başladı

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınının etkilerini azaltmak için ekonomik önlemler devam ediyor. Kamu bankaları olan Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank 6 ay ertelemeli kredi başvuruları 1 Nisan’da başlıyor. Bireysel ihtiyaç kredisi başvurusu hanehalkı aylık geliri 5 bin TL’nin

Kamu Bankalarından 6 Ay Ertelemeli İhtiyaç Kredisi Başvuruları Başladı
Yayın Tarihi: 1.04.2020 14:20:00

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınının etkilerini azaltmak için ekonomik önlemler devam ediyor. Kamu bankaları olan Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank 6 ay ertelemeli kredi başvuruları 1 Nisan’da başlıyor. Bireysel ihtiyaç kredisi başvurusu hanehalkı aylık geliri 5 bin TL’nin altında olan kişiler tarafından yapılabilecek.
 
Corona virüs sebebiyle bankaların sunduğu kredi opsiyonları artarken, kamu bankaları yeni bir hamle daha yaptı. Bireysel bankacılık ihtiyaç kredisi altında sunulan yeni bir paket ile eve giren aylık para geliri 5 bin TL altında olan kişilere 10 bin TL’ye kadar ilk 6 ay ödemesiz kredi 36 ay vade ile sunuluyor. Bu fırsattan yararlanmak isteyenler başvuru sürecine ilişkin detaylı bilgiyi aşağıda bulabilir.
 
6 Ay Ertelemeli İhtiyaç Kredisine Nerden Başvurulabilir?

İlk 6 ay ödeme yapmadan hemen kullanabileceğiniz ihtiyaç kredisi şu an yalnızca kamu bankalarından kullanılabilir. Kredi kullanabileceğiniz bankalar Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbanktır. Bankalar kredi değerlendirmelerini ortak olarak yapacak. Aynı anda üç bankadan birden kredi çekmek mümkün olmayacak. Aynı ailede yalnızca bir kişi kredi kullanabilecektir.
 
Ziraat Bankası 6 Ay Ertelemeli İhtiyaç Kredisi
Ziraat Bankası 6 ay ertelemeli ihtiyaç kredisi başvuruları banka şubelerinin yanı sıra COVİD-19 kapsamında alınan önlemler nedeni ile uzaktan da yapılabilmektedir. Başvuru için aşağıdaki kanallar kullanılabilir:
 
Ziraat Bankası şubeleri, bu süre içinde 12.00-17.00 arasında çalışmaktadır.
Ziraat Bankası mobil uygulama
Ziraat Bankası internet sitesi

Ayrıntılı bilgi için Ziraat Bankası çağrı merkezi, 0850 220 00 00 nolu hattan bilgi alabilirsiniz.
 
Vakıfbank 6 Ay Ertelemeli İhtiyaç Kredisi


Vakıfbank 6 ay ertelemeli ihtiyaç kredisi başvurusu yapmak isteyenler en yakın banka şubesine başvuru yapabilir. Öte yandan gerekli olmadıkça dışarı çıkılmaması istendiği için bankanın uzaktan erişime açık araçları da kullanılabilir. Aşağıda yer alan araçlardan birini kullanarak başvuru yapabilirsiniz:
 
Vakıfbank şubeleri, bu süre içinde 12.00-17.00 arasında çalışmaktadırVakıfbank mobil uygulama, bankanın internet sitesinden indirilebilir. Vakıfbank internet sitesi

Ayrıntılı bilgi için Vakıf Bank çağrı merkezi, 0850 222 0 724 nolu hattan bilgi alabilirsiniz.
 
Halk Bank 6 Ay Ertelemeli İhtiyaç Kredisi

Halk Bank 6 ay ertelemeli ihtiyaç kredisi başvurusu yapmak için şubelerden bilgi alabileceğiniz gibi tercihen uzaktan başvuru kanallarına yönlendirmektedir. Başvurular aşağıdaki kanallardan yapılabilir:
 
Halkbank şubeleri bu süreç içinde 12.00-17.00 arası çalışmaktadır.
Halkbank internet şubesi
Halkbank web sitesi
Ayrıntılı bilgi için Vakıf Bank çağrı merkezi, 0850 222 04 00 nolu hattan bilgi alabilirsiniz.
 
Bireysel İhtiyaç Kredisi Hesaplama

En çok merak edilen sorulardan biri de 6 ay ertelemeli ihtiyaç kredisi nasıl hesaplanır? Ne kadar geri ödeme yapacaksınız? Öncelikle, 6 ay ertelemeli kredi faiz oranı yüzde 0.49 olarak uygulanmaktadır.
 
Daha kolay karar vermeniz için örnek ödeme tablosu aşağıda sunulmuştur.
 
Kredi Miktarı (TL)
 
Toplam Vade
 
Ödemesiz Dönem
 
Taksit Miktarı (TL)
 
10.000
 
36 ay
 
6 ay
 
376
 
7.500
 
36 ay
 
6 ay
 
282
 
5.000
 
36 ay
 
6 ay
 
188
 
 
Örneğin, hemen şimdi 10 bin TL kredi çektiniz. Ödemeye Ekim ayında başlayacaksınız ve her ay 376 TL olmak üzere 30 ayda toplam 11 bin 280 TL ödeme yapacaksınız.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR