Karşılıksız 805 Lira İle 1.200 Lira Arasında Destek Veriliyor

Devlet, Korona virüs sebebi ile işsiz kalmış ve mağdur olmuş tüm vatandaşlarına 20’den fazla karşılıksız ve geri ödemesiz destek veriyor. Özellikle devlet memurlarına yapılan promosyon ödemeleri, özel sektörde işsiz kalmış tüm vatandaşlara 1.000 TL destek gibi pek çok destek vermektedir.

Karşılıksız 805 Lira İle 1.200 Lira Arasında Destek Veriliyor
Yayın Tarihi: 10.04.2020 17:12:00

Devlet, Korona virüs sebebi ile işsiz kalmış ve mağdur olmuş tüm vatandaşlarına 20’den fazla karşılıksız ve geri ödemesiz destek veriyor. Özellikle devlet memurlarına yapılan promosyon ödemeleri, özel sektörde işsiz kalmış tüm vatandaşlara 1.000 TL destek gibi pek çok destek vermektedir.

Emekliler, işçiler, işsizler ve herhangi bir geliri olmayan tüm vatandaşlarımızın sosyal yardımlardan faydalanabileceği söylenirken, mağdur olan ve herhangi bir sosyal yardımdan faydalanamayan pek çok vatandaş bulunuyor. Bunların ayırt edilebilmesi ve gerekli olan haklarının verilebilmesi için ayrıca çalışmalara başlandı. Korona virüs sebebi ile Nisan ayında 3.faz sosyal yardım ödemeleri devreye alındı. Kişiler bu dönemde hem işsiz kalmış, hem de işletmelerini kapatmak zorunda bırakılmıştır. Ancak devlet, hiçbir vatandaşı ortada bırakmamıştır. Bu sebeple kişilerin yapabileceği tüm yardım başvurularını hızlı bir şekilde yapması gerekiyor. 

Toplu Ödemeler 1800 Liraya Yükseltildi!

Devlet hemen hemen her sektörde yardımlarına devam ediyor. Özellikle eğitim ve sağlık gibi önemli alanlara ciddi yatırımlar yapan devletimiz, yatırımlara devam edebilmek için 70 milyar liralık ayrıca bir fon başlattı. 70 milyar liralık fon içerisinde aile yardımları, yabancı yardımları, eğitim ödemeleri ve sağlık ödemeleri gibi alanlara ödemeler yapılacak. Özellikle işsiz kalmış ve zorla işten çıkartılmış tüm vatandaşlara zamlarıyla birlikte bu aydan itibaren 1800 TL ödemeler yapılacağı duyuruldu. Vatandaşlarımızı sevindirecek bu müjdeli haber devletin ilgili kanadından geldi. Bundan böyle hiçbir vatandaş mağdur olmayacak ve mağdur olmasına fırsat verilmeyecek. Çeşitli konu başlıkları altında tüm ihtiyaç sahiplerine ödemeler yapılacak.

Askere Gidenin Eşine 550 TL Yardım

Ömür boyu ödenmesi planlanan bu yardım ile beraber 2 ayda bir 550 lira ödeme yapılacağı açıklandı. Askere giden kişinin eşi gerekli başvuruları yaptıktan sonra PTT aracılığı ile ödemesini alabilecek. Ancak askere giden kişi bekar ise bu başvuru hakkı annesine geçiyor. Annesi de aynı şekilde başvuru yapabilir ve 2 ayda bir 550 TL ödeme alabilir. Askere giden kişinin annesi de yoksa bu defa başvuru hakkı babasına geçiyor. Devletimiz tüm vatandaşlarımızı refaha ulaştıracak ödeme planları ile yeni bir çığır açıyor.


Yaşlılık Yardımı Geliyor: 700 Lira

Emekliliği bulunmayan ve mağdur olan pek çok yaşlımız bulunmakta. Yaşlı vatandaşlarımıza herhangi bir sigorta primi ödemesine bakılmaksızın 700 TL ödeme yapılacak. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı primi olmayan tüm 65 yaş üstü vatandaşlarımızın 700 TL ödeme alabileceği açıklanmıştı. Buna göre artık her ay düzenli olarak erkek ve kadın fark etmeksizin
700 TL ödemeleri alacaklar.

18 yaş altında bulunan gençlerimiz için ise sosyal güvencesi bulunmayanlara 700 lira, sosyal güvencesi bulunan gençlere ise 550 lira ödeme yapılacak. Engelli raporu bulunan 18 yaş altı gençler için ise sağlık raporlarını sunmaları halinde 550 lira ödeme alacaklar.

1200 TL Terör Yardımı Yapılacak

Terör olaylarından dolayı mağdur olmuş tüm vatandaşlarımıza her ay düzenli olarak 1200 TL ödemeler yapılacak. Ayrıca SSPE ve Tüberküloz hastalığı bulunan vatandaşlarımıza nakdi yardımlar yapılacak. SSPE hastalığı olan vatandaşlarımız için hastaya bakmak için başvuru yapan kişilere 1480 TL bakım aylığı adı altında ödeme alacak. Ayrıca terör olaylarından etkilenen kişilerin gıda, giyim, yol ve eğitim gibi sosyal yardımlardan faydalanabileceği açıklandı. Bu yardımların toplamı 1200 TL oluyor ve ödemeler kişi hesaplarına hemen yatırılıyor!

Sosyal güvencesi olmayan engelli vatandaşlarımız için ise 805 TL ödeme yapılacağı duyuruldu. 40 ve 69 yaş arasındaki engelli vatandaşa 537 TL, 70 yaş ve üzeri engelli vatandaş ise 805 TL ödeme yapılacak.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR