Kavgalar da Aşka Dahil Mi?

Mutlu ilişkinin sırlarının her zaman beraber olmak ve beraberken gülüp eğlenebilmek, sevdiğimiz kişinin yanında ağzımız kulaklarımızda gezmek olarak düşünürüz. Bakalım mutlu ilişkinin sırları kategorisine kavga girecek mi?

Kavgalar da Aşka Dahil Mi?
Yayın Tarihi: 11.08.2019 12:21:00

Kavgalar da aşka dahil midir? Kavga ediyoruz sanırım beni sevmiyor ve ayrılıcaz diyenler size bir müjdem var açın kulakları ve beni iyi dinleyin. Tartışmak, aslında ilişkinizin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Sürekli olarak mutlu ve hiç kavga etmeyen çiftler ilk başlarda çok mutlu olsalarda daha sonra ki zamanlarda en ufak bir kavgada ilişkilerini bitirebiliyorlar. Bol bol kavga edin ilişkinizi mahvedin demiyorum vur diyince öldürmeyin beyler. Her kavgada da benden ayrılıcak triplerine de girmeyin. Kavga ediceğinizi anladığınız an birbirinize 1-2 saat yazmayın, konuşmayın ve düşünün rahatladıktan siniriniz biraz dindikten sonra tekrar konuşursunuz. Sinirli anda yazılan her söz, ağızdan çıkan her kelime daha da can yakar, canınızı yakar. 



Hindistan’da evli çiftlerin katıldığı bir araştırma kapsamında ilişkilerin tartışmalardan ne kadar etkilendiği belirlenmeye çalışıldı. Çiftlerin yüzde 44’ü, evliliklerinin başarılı olmasının tartışmalara bağlı olduğunu söylüyor ve haftada en az bir kez tartışmanın iletişim kanallarının açık tutulmasına yardımcı olduğunu söylüyordu.

Sağlıklı ilişki tartışmasız olmaz. 
  • Tartışmak oglgun bir ilişkinin göstergesidir.                                                 Çocuk gibi her olay sonucunda küsüp ilişkiyi bitirmek hiçbir zaman düzenli bir ilişkinizin olmayacağı anlamı taşır. Partnerinize kafanızda ki düşünceleri açıkca dile getirmek ilişkinizi farklı bir boyuta taşıyacaktır. 
  • Tartışmak, önemsediğinizi gösterir.

    Partnerinizin olumsuz davranış ve tutumlarını görmezden gelmek her zaman size daha iyi gelsede bu çok yanlıştır. Sorunu masaya yatırıp ufak çaplı tartışmalar bile yapabilirsiniz. Tartışmalar sonucunda masada hala konu kalıyorsa orada bir yanlışlıklık vardır ama tartıştıktan sonra sorunlarınızın üstesinden gelebiliyorsanız bu, büyük resmi daha kolay gördüğünüzün işaretidir. Rahat rahat yatırın masaya... konuları. 
  • Tartışmak, sağlıklı bir ilişkiniz olduğunun göstergesidir.

    Psikologlara göre sağlıklı bir ilişkinin 7 göstergesinden biri de tartışmaktır.  Tartışan çiftlerin tartışmayan çiftlere oranla daha uzun ve daha sağlıklı bir birliktelik geçirdiği de psikologlar tarafından kanıtlanmıştır.

  • Tartışan çiftlerin birbirleriyle olan iletişimleri kolaylaşır.


    Tartışmak, iletişim kurmanın en samimi ve dürüst yoludur. Sorumluluk almaktan kaçınmamalısınız. Böylece ilişkinizde güven problemi olmaz ve iletişiminiz de güven üzerine kurulu sağlam bir birliktelik olur.

  • Tartışmak, alındığınız şeyleri düzeltmenizi sağlar.

    Partneriniz, sizin ona esnek olduğunuz kadar o size esnek değilse ilişki de bir süre sonra yıpranmalar başlar. Bu durumda birlikteliğinizi fazlasıyla olumsuz etkiler. Bu etkilerden kurtulmanın en güzel yolu kalbinizi kıran problemleri partneriniz ile açık açık konuşmaktır. 

  • Tartışan çiftler aranızdaki bağ güçlenir.

    Küçük tartışmalar iki tarafın da gerçek benliğini ortaya çıkarır ve karşı tarafta bu problemle nasıl başa çıkabileceğini gözlemler ve öğrenir.  Tartışma esnasında partnerinizi kaybetmeniz ya da kazanmanız önemli değildir. Tartışma esnasında kendi kişiliklerinizi görmek ve bunlarla başa çıkıp uzlaşmak önemlidir. Kazanmak ya da kaybetmek işte bütün mesele bu değildir.

  • Tartışmak, sıkılmanızı engeller.                                                                                                                                                                                                         Yapıcı tartışmalar ilişkinizi kıvılcımlarını canlı tutar ve onu daha da heyecan verici bir hale sokar. Devamlı aynı monoton hayat ruhsuz gibi düşünemiyorum. Biraz tutku biraz heyecan biraz atraksiyon aşkınızı dinç tutar.  
  • Tartışan çiftlerin tutkuları zirvedir.

    Ah o tutuku yok mu tutku aşkın olmazsa olmazı. Buraya diyicek tek kelimem var. Tutku varsa aşk var.

  • Tartışan çiftlerin uzun bir birlikteliklerinin olacağının göstergesidir.

    Araştırmalara göre, çiftlerin yaptığı en büyük hata onları rahatsız eden durumlar olmasına rağmen sessiz kalmalarıdır. Bu iletişim eksikliği ise ayrılıklar için en yaygın ve en büyük sebep. Sorunlarınızı susarak değil konuşarak çözebilirsiniz. İnsanlar konuşa konuşa...

  •  Tartışan çiftler arasında kırgınlık olmaz.

    Bir şeyleri içinizde tutuyorsanız, kırgınlıklar, üzüntüler biriktirebilirsiniz. Olumsuz duygularla baş etmenin en sağlıklı yolu ise, bu duyguları açığa vurmaktır. Yine aynı kapıya çıkıyo içinizde yaşamayın alın karşınıza konuşun hislerinizi belli edin.
  • Tartışan çiftler birbirlerini eşit görür.

    Bir taraf kızıyor diğer taraf susuyorsa bu ilişki türü en korkunç ve en yanlışıdır. İlk başlarda belki dayanılabilir ama ilerleyen zamanlarda katlanılır gibi değildir. Karşınızdaki kişi sizi susturup dinlemiyorsa ve tartışmayı kapatıyorsa sizi kendinden küçük gördüğü içindir. Tartışmak aynı seviyedeki bireylerin yapabileceği bir eylemdir. Sizinle tartışmaya bile girmiyosa ve kendini haklı görüyor ise sizi kendine denk görmediğindendir. Davul bile dengi dengine.
  •  Birbirleriyle mücadele eden çiftler, birlikte olgunlaşır.

    Hatalarını görürler, yanlışlarını dile getirip destek olan bireyler beraber büyürler. Ne güzel bir birliktelik beraber olgunlaşmak, beraber büyümek, bir şeylerin farkına beraber varmak. Sizi aşağıya çeken değil de sizi yücelten insanla beraber olun.
Kısacası tartışan çifler birbirlerini çok severler. Bunların sonucunda da 'Kavgalar/Tartışmalar Aşka Dahil' diyoruz. Bol Bol sevin.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR