Kaymakamlık Başvurusu 500 - 800 TL Aile Yardımı Ödemesi Yapılacak

Virüs salgını tüm dünyayı sarmaya devam ederken insanlar işlerinden kovuluyor. İşyeri bulunan vatandaşlarımızın işyerleri kapatılıyor. İşyeri kapatılmayan işletmelerde zaten sokağa çıkma yasakları nedeniyle iş yapamaz hale geliyor.

Kaymakamlık Başvurusu 500 - 800 TL Aile Yardımı Ödemesi Yapılacak
Yayın Tarihi: 8.05.2020 21:13:00

Virüs salgını tüm dünyayı sarmaya devam ederken insanlar işlerinden kovuluyor. İşyeri bulunan vatandaşlarımızın işyerleri kapatılıyor. İşyeri kapatılmayan işletmelerde zaten sokağa çıkma yasakları nedeniyle iş yapamaz hale geliyor.

Sokağa çıkma yasağının olmadığı günlerde dahi ekonominin batma noktasına geldiği açık açık belli oluyor. Her geçen gün artan salgına yakalanma riskine karşılık devlet düzenli olarak önlemler alıyor ve insanları evinde tutmaya çalışıyor. Ancak insanların evlerinde durabilmeleri için düzenli bir gelirlerinin olması gerekiyor. Yani çalışmadıkları zaman dahi kendilerine verilecek bir paraya ihtiyaçları var. Bu nedenle devlet ihtiyaç sahiplerine farklı başlıklar altında düzenli olarak maddi yardımlar yapıyor. Bu maddi yardımlar kimi zaman tek seferlik ve sadece gerçek ihtiyaç sahiplerine olurken kimi zaman da herkese ve sürekli ödeme yapılabilecek nitelikte oluyor. İşte muhtaç ailelerin yararlanabileceği ve her ay düzenli bir gelir elde edebilecekleri farklı bir yardım daha. Muhtaç ailelerin tamamına 800 TL maddi yardım yapılacağı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yazılı bir şekilde açıklandı. Sadece kaymakamlık başvurusu ile alınacak olan yardım taleplerinin incelenmesi ve ihtiyaç sahiplerine geri dönüş sağlanabilmesi için ise uzun bir süreç gerekiyor.

800 TL YARDIM ÖMÜR BOYU YAPILACAK!


Bahsedilen 800 TL yardımlar ömür boyu yapılabilecek. Ancak Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ilgili mevzuatında belirttiği gibi tüm şartların yerine getirilmesi gerekiyor. 800 TL aile yardımı ödemesi alabilmek için hangi şartlar var? 800 TL aile yardımı için başvurular nereye yapılacak? Gibi en temel sorularınızın yanıtları haberimizin detayında ancak bu haberi iyi okuyamayan vatandaşlarımızın yanlış anlaşılma sonucu herkese yapılabileceğini düşünüyor. Ancak bu 800 TL aile yardımı ödemeleri her aileye yapılmıyor. Sadece Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ilgili mevzuatında belirttiği başlıklar altında olanlar için geçerlidir. Eğer Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ilgili mevzuatındaki başlıklardan en az 3 tanesini karşılayamıyorsanız 800 TL aile yardımı sizlere yapılmıyor ve başvurunuz reddediliyor. 2020 yılının Mayıs ayında başlayacak olan başvurular için öncelikle şunu bilmek zorundasınız. Maddi sıkıntı içerisinde olan, Korona virüs sebebiyle iş bulamayan ve işinden kovulmuş kişiler sadece bu 800 TL aile yardımı ödemelerinden faydalanabilir.

800 TL AİLE YARDIMI BAŞVURULARI NEREYE YAPILACAK?

Maddi durumu iyi olmayan öğrenciler, okul öncesi çocuklar, ortaöğretim ve Liseye giden öğrenciler için 800 TL aile yardımı alabileceksiniz. Korona virüs salgını sebebiyle işinizden kovulmuş olmanız ve öğrenci çocuğunuzun olması gerekiyor. Başvurular yasa teklifinin yürürlüğe girmesi ile birlikte başlayacak. Şu aşamada herhangi bir başvuru kanalı yok ancak en kısa sürede yasalaşması ve başvuru kanallarının açılması bekleniyor. Haber merkezimiz sizler için bu başvuru kanallarını takip edecek ve size zamanı geldiğinde bildirecek. Bu nedenle web sitemizi düzenli olarak takip etmeniz ve gerekiyorsa web sitemizi ‘Sık Kullanılanlar’ bölümüne eklemeniz önerilir.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR