Kaynak Bulundu! Erdoğan açıkladı! İhtiyacı olana 1.000 TL! Kimler faydalanabilir? Ödemeler ne zaman?

Korona virüs döneminde 6 milyondan çok haneye verilen 1.000 TL’lik sosyal destek ödemeleri üçüncü fazla devam etmektedir.  Pandemi döneminde 6 milyondan fazla eve 1.000 TL’lik sosyal destek ödemeleri üçüncü faz olarak devam etmektedir.

Kaynak Bulundu! Erdoğan açıkladı! İhtiyacı olana 1.000 TL! Kimler faydalanabilir? Ödemeler ne zaman?
Yayın Tarihi: 18.09.2020 14:40:00

Korona virüs döneminde 6 milyondan çok haneye verilen 1.000 TL’lik sosyal destek ödemeleri üçüncü fazla devam etmektedir.  Pandemi döneminde 6 milyondan fazla eve 1.000 TL’lik sosyal destek ödemeleri üçüncü faz olarak devam etmektedir. Bunun için e-Devlet’ten müracaat etmek oldukça basittir. Türkiye salgın sürecinin en az hasarla geçiren ülkelerin başlarında gelmektedir. Bunda hükümetin etkin olarak salgın döneminde aldığı hızlı kararlar çok yüksek etken olmuştur. Salgının başlamış olduğu Mart ayı ile beraber tedbirler hemen devreye girerken, neye ihtiyaç oluyorsa o konuda tedbir alınarak yaralar sarıldı. Gerek şirketler gerek esnaf ve gerekse personeller için önemli yardımlar tek tek devreye girerek hem işyerleri korundu hem de personeller…

Bunlara ek olarak kısa çalışma ödeneği, ücret yardımı ve işsizlik maaşı gibi sosyal yardımlarda da vatandaşın nakit gereksinimi anında karşılandı. Bu dönemde yapılan yardımlardan en önemlilerinden biriside ihtiyaç sahibi ailelere sağlanan sosyal destekler olmuştur. Aşağı yukarı 6 milyon aileye 1.000’er liralık ödemeler ilk günden bu yana devreye koyularak ev halklarının para gereksinimi karşılanmıştır. Dezavantajlı gruplar korunmuş olmaktadır. Bu dönemde ilk 2 fazda devlette kayıtlı olan sosyal yardım gruplarına destek geldi. Üçüncü fazla beraber ise başvuru imkanı getirilerek özelliklede yeme- içme başta olmak üzere hizmet sektöründe çalışan, işsiz kalan kesimlere de ulaşma amaçlanmıştır. Bu faz ile beraber 1.8 milyon aileye de destek gitmiş oldu. Üçüncü faz için müracaatlar halen devam etmektedir. E-Devlet doğrultusunda yapılacak olan başvurularda kişilere 1.000 TL’lik destekler ödenmektedir.

KİMLERE VERİLECEK?


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetleri Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, belli bölgedeki müracaatların değerlendirmeye alınmayacağına sözlerine ekleyerek, sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Onlar kimlerdi? Faz 1 ve faz 2'ye başvurup halihazırda 1000 lirayı vermiş olduklarımız. Hanesinde kamu işçisi olanlar, memur olanlar, işsizlik ödeneğinden ve kısa çalışma ödeneğinden faydalanmış olanlarla emekli başvurularını değerlendirmeye almayacağımızı belirtmiştik başvuru esnasında. Bu başvuru kategorilerini çıkardığımız zaman 6 milyonu aşkın başvurunun yaklaşık yüzde 60'ı değerlendirme dışı kalmış oldu. Dolayısıyla değerlendirmeye alınan 3 milyon kişinin başvurusunu da 1003 tane Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfımız var, vakıflarımıza gönderdik.
  • Düzenli geliri olmayanlar,
  • Günlük yevmiye ile çalışan işsizler,
  • Her haneden bir kişi
KİMLERE VERİLMEYECEK?
  • Kamu işçileri, memurlar, emekliler,
  • Kısa çalışma, işsizlik maaşı gibi desteklerden yararlananlar,
  • Daha önce destekten yararlananlar.
BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

e-Devlet üzerinden sorular yanıtlanarak başvuru yapılabilecektir. Bu sorular ise;
  • Çalışıyor musunuz? Çalışıyorsanız işyerindeki durumunuz nedir? (ücretli, yevmiye, aile şirketi vs)
  • Aylık toplam geliriniz ne kadar?
  • Kiracı mısınız? Kiranız ne kadar?
  • Son su, elektrik ve doğalgaz faturanız kaç lira?
BAŞVURU ŞARTLARI

“Düzenli merkezi sosyal yardım (Yaşlı Aylığı, Engelli Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Öksüz Yetim Yardımı, Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı, Şartlı Eğitim Yardımı, Şartlı Sağlık Yardımı. Çoklu Doğum Yardımı, Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programı) alan hanelere herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında. 1.000 TL ödeme yapılacaktır.” İfadelerine eklendi.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR