Kemanıyla Harikalar Yaratan Viktor Angelov ile Konuştuk

Sosyal medyada gezinirken şehir şehir dolaşarak kemanıyla muhteşem performanslar sergileyen bir adam görmüşsünüzdür. Türk hayranları tarafından heyecanla beklenen sokak sanatçısı Viktor Angelov ile İstanbul öncesi sohbet ettik.

Kemanıyla Harikalar Yaratan Viktor Angelov ile Konuştuk
Yayın Tarihi: 17.10.2018 16:40:00

Viktor Angelov, sosyal medyada kalpleri fethetmiş durumda. Viktor, her ne kadar sokak performanslarıyla bilinse de, kendisi bol ödüllü bir sanatçı. İstanbul'a gelmesi için yoğun yorum yağmuruna tutulan Viktor Angelov ile Türk hayranları için keyifli bir sohbet ettik.

Size söylemek istedikleri var ;)

Röp ve Yazı: Ece Şahan

Sosyal medyadaki videolarınız milyonlarca görüntülemeye ulaştı. Bunu bekliyormuydunuz?

 
- Videolarımın bu kadar çok ülkeye ulaştığı için çok heyecanlanlıyım. Bunun nasıl gerçekleştiğinden emin değilim, ama 9gag'ın bir yıl önce Floransa'da bir performansımı yayınladığını ve dünyadaki insanların tepkilerine şaşırdığımı hatırlıyorum. Şimdi ise bir web sitem var (www.viktorangelov.com) ve hayal ettiğimden daha fazla takipçimin olduğu aktif bir Instagram profilim var.

Peki popüler şarkıları, kemanınla ülke ülke dolaşarak sokak müziği yapma fikri nasıl gelişti?

- Salzburg'daki çalışmalarım, ders araları ve orkestrada çaldığım zamanlarda, bu tür fikirleri geliştirmek için çok fazla boş zamanım var. Aslında en önemli neden her zaman çalma arzumun olması. Makedonya'dan meslektaşım Aleksandar ile klasik müzik çalşmaya başladım, kendisi inanılmaz bir akordeon sanatçısıdır, gerisi birbirini takip etti. Hiçbir şey bir anda olmaz. Sadece mükemmel müziği kusursuzca yaratma düşüncem değişmedi.

Dışarıdan bakıldığında oldukça eğlenceli görünüyor, biraz zorluklarından bahsedelim..

- Her gün farklı bir hikaye. Havanın çok sıcak veya çok soğuk olması ana nedeni :) Ekipmanlarım ağır ancak seyirciyi mutlu etmenin verdiği zevk, enerjimi canlı tutuyor. Yani bu hissi yaşadığınızda, havayı ve ekipmanların ağırlığını unutuyorsunuz :)



Türkiye'de büyük bir hayran grubunuz var. Bunun nasıl gerçekleştiği hakkında bir fikriniz var mı? Ve yakında sizi Türkiye'de görebileceğimiz güzel haberleriniz var mı? Ne zaman ve nerede olacak?

- Bence bunun suçlusu internet :) Günümüzde, bilgiyi bir noktadan diğerine aktarmak çok kolay. Türkiye'deki insanların performanslarımda çekici bir şey gördüğünü düşünüyorum ve bunun için kendilerine çok minnettarım. Türkiye uzun bir süredir yapılacaklar listemde. Ve profilimde dediğim gibi, İstanbul'da bir konser organize ediyorum. Kesin tarih ve yer belli olduğunda bunu yayınlayacağım.

Türk müziği hakkında bir bilgin var mı? Yorumlarda gördüğün gibi, Türk hayranlarınız sizden bir Türkçe parça bekliyorlar :) Bu konuda sürpriz olacak mı?
 
- Türk müziğinin uyumu ve duyarlılığı hakkında çok fazla bilgim olmadığını itiraf etmeliyim. Ama elbette öğrenmeyi, keşfetmeyi ve çalmayı çok isterim.

Seyahat etmeyi seviyorsun. Performansını sergilemek için özel olarak hayal ettiğin bir yer var mı? Tercih etmekten mutluluk duyduğun bir yer?
 
- Roma, en çok kaldığım şehirlerden biri. İnsanlar sıcak kanlı ve huzurlu. Müzik bir dildir. Tarih zaten paha biçilemez. Roma'da her gün güzeldir.




Peki Keman dışında bir müzik aleti seçmiş olsaydın, ne olurdu?
 
- Asla başka bir enstrüman çalmak istemedim, hatta hiç düşünmedim. Belkide daha en baştan keman bana babamdan empoze edildiği için. Çünkü 7 yaşındayken seçim yapamazsın. Ancak ilk müzik sınıfımda, bunun benim için bir aşk olduğunu hissettiğimi hatırlıyorum.
 
Birçok prestijli konserler, önemli performanslar, ödüller, festivaller... Ancak sokak performanslarınızla popüler oldunuz. Bunu nasıl değerlendirirsiniz?
 

- Bunun en büyük farkı, seyircinize yakın olmanız ve bu benim için paha biçilemez. Sahnede çalarken üstünlük ve mesafe vardır. Ama sokakta herkes hareketinize katılır. Kimi dans eder, kimi evlenme teklif eder :)

Seyahatlerin sırasında en çok etkilendiğin şehir neresiydi?

 - En son olarak hafızamnda yer eden yer geçen yaz gittiğim Lefkada. Turkuaz rengi ve altın kumu ile yanıp sönen denizi, bu doğayı deneyimlemek sürpriz bir şekilde rahatlatıcı.

Herhangi bir ülkeye gittiğinizde sokak performansınızı nasıl planlıyorsunuz? Bildiğim kadarıyla, hayranlarınızı yer ve zaman hakkında bilgilendirmiyorsunuz.

 - Nasıl spontane kararlar aldığıma inanamazsın:) Örneğin, şu anda American Idol'a katılacağımı duyurdum ve orada çok eğlenmeyi umuyorum.

Birlikte çalışmak istediğin bir müzisyen var mı?

 - Bunu istediğim birçok popüler müzisyen var. Ama bunlardan birini seçmem gerekirse, Beyonce diyebilirim.



Hayatınızda müzikten başka neler var? Örneğin, spor konusunda ne kadar ilgilisiniz?

- Novak Djokovic hayranıyım. Onun disiplini, devamlılığı ve bunların sonuçlarına hayranım.

Son olarak kariyer planlamanızda neler var?

- Yukarıda bahsettiğim en yeni şey, Amerikan Idol'a katılma kararım. Ve dürüst olmak gerekirse çok mutluyum, heyecanlıyım ve o günün gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum.

Röportaj ve Yazı: Ece Şahan
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR