Kenan Sofuoğlu Supersport Şampiyonası sıralama turlarında kaza geçirdi

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu Fransa'da düzenlenen Supersport Şampiyonasında sıralama turlarında ıslak zeminin azizliğine uğrayarak kaza geçirdi. Bir kaç kırığı olan Sofuoğlu özel uçakla tedavisi için Türkiye'ye gelecek.

Kenan Sofuoğlu Supersport Şampiyonası sıralama turlarında kaza geçirdi
Yayın Tarihi: 30.09.2017 23:26:00

Dünya Supersport Şampiyonası'nda boy gösteren ve ay yıldızlı forma ile büyük başarılara imza atmış Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun Fransa'da düzenenlenen yarışmada yaptığı kaza sonrası kalça ve bel bölgesinde kırık tespit edildi. 

Fransa'nın başkenti Paris yakınlarındaki Nevers Magny-Cours Pisti'ndeki yarıştan hemen önce test sürüşündebaşka bir yarışçının piste yağ dökmesi sonucu kazayı teğet geçmişti. Bu kazadan büyük bir şans eseri burnu bile kanamayan milli yarışçı, sıralama turlarında ise o kadar şanslı değildi. 

Yağan yağmur ve olumsuz hava koşulları yüzünden gerçekleşen kaza sonrası hastanenin acil servisine kaldırılan Kenan Sofuoğlu'nun bel ve kalçasında üç kırık olduğu tespit edildi.

Türkiye cumhuriyeti Dışişleri, Sağlık ve Spor Bakanlığı'nın girişimlerinin ardından Milli motosikletçinin bu gece ambulans uçakla yarışmanın düzenlenmiş olduğu Fransa'dan Türkiye'ye getirilecek.




Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da, "Milli Sporcumuz Kenan Sofuoğlu bugün Fransa yarışı için yapılan sıralama turlarında kötü hava şartlarında yeniden büyük bir kaza geçirerek acil olarak hastahaneye kaldırıldı. Sofuoğlu'nun bel ve kalçasında malesef ciddi üç kırık teşhisi konuldu. Sporcumuzun en hızlı şekilde tedavisini sağlayabilmek için Sağlık Bakanlığımız, Spor Bakanlığımız ve Dışişleri Bakanlığımızın müşterek çalışmaları ile sporcumuz bu gece ambulans uçak ile Türkiye'ye getirilecek. Bütün sevenlerimize destekleri için teşekkür ederiz. Dualarınızı eksik etmeyin" denildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kaza sonrası hastaneye kaldırılan Sofuoğlu ile telefonda görüştüğünü belirterek, "İnşallah kısa sürede iyileşecek" dedi.

Çavuşoğlu, "Fransa'da pistte kaza geçiren Kenan Sofuoğlu kardeşimle telefonda görüşüp geçmiş olsun dileklerimi ilettim. İnşallah kısa sürede iyileşecek" ifadelerini kullandı.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR