Kendi işini kurmak isteyenler dikkat! Devlet o destekleri karşılıksız verecek!

Kendi işini kurmak isteyen engelliler için büyük müjde sonunda geldi. Engelliler kendi işini kurmak için İŞKUR’a ‘İş Projesi’ sunumu sonrasında en az 3.000 TL ve en fazla 36.000 TL iş kurma desteği alabilecekler.

Kendi işini kurmak isteyenler dikkat! Devlet o destekleri karşılıksız verecek!
Yayın Tarihi: 19.08.2020 14:41:00

Kendi işini kurmak isteyen engelliler için büyük müjde sonunda geldi. Engelliler kendi işini kurmak için İŞKUR’a ‘İş Projesi’ sunumu sonrasında en az 3.000 TL ve en fazla 36.000 TL iş kurma desteği alabilecekler. Bundan böyle her engelli kendi işinin patronu olabilecek. Ancak engelli İŞKUR desteği nasıl alınır? Gereken koşullar nelerdir? İŞKUR resmi web sitesinden alınan bilgilere göre oluşturulan ayrıntılarla haberimiz detayda…

Vatandaşlarımızın en büyük sorunlarından bir tanesi kesinlikle kendi işini kurmaktır. Özellikle Korona virüs salgını sonrasında başlatılan ekonomik yapılanma sonrasında vatandaşlarımızın hızlı bir şekilde kalkınabilmesi ve kendi işlerini kurarak iç pazarın bir nebze daha hızlı hareketlenmesi sağlanmış olacak. Yapılacak olan desteklerle beraber vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik yapılacak olan yapılanmalarla beraber her bir vatandaşımızın iş kurabilmesi daha olası olacak. Devlet destekli iş kurabilmenin en güzel yanı ise tüm masrafların devlet tarafından karşılanıyor olmasıdır. Eğer gerekli başvurular hızlı bir şekilde çözülebilirse hemen devlet destekli iş kurulabilir. Herkes kendi işini kurmak ister ancak herkes bu kadar detaylı bir şekilde çalışamaz. Eğer aşağıda verdiğimiz şekilde gerekli başvurularınızı yerine getirirseniz tamamı ile devlet destekli kendi işinize sahip olabilirsiniz.

DEVLET DESTEKLİ ENGELLİ İŞ KURMAK

Devletimiz her vatandaşının yanında olduğu gibi engelli vatandaşlarında iş kurma hayallerini gerçekleştirmek üzere maddi yardımları başlatacak. Bu kapsamda yapılacak olan işlere özel olarak sunum hazırlanması ve İŞKUR’a sunulması gerekiyor. İŞKUR’a yapılacak olan başvurularda kabul edilen projelere en düşük 3.000 TL en fazla 36.000 TL maddi destek sağlanabilecek.

İŞKUR DESTEKLİ ENGELLİ VATANDAŞLARA ÖZEL İŞ KURMA DESTEĞİ


Devlet tarafından verilecek olan desteklerle beraber en az yüzde 40 engelli raporu bulunan her engelli vatandaşımız faydalanabilecek. İŞKUR kapsamında yapılacak olan desteklere hızlı bir şekilde başvuru yapmak gerekiyor. İŞKUR’dan engelli olup destek almak isteyen tüm vatandaşlarımızın şu şartları tamamlaması gerekiyor:
  • 18 yaşını tamamlamak
  • İŞKUR kayıtlı olmak
  • TC vatandaşı olmak
  • Kendi üzerine kayıtlı işyeri ve işletme olmamak
  • İşyerini kurabileceği il sınırında ikamet etmek
  • Girişimcilik eğitim destek programı sertifikasına sahip olmak
  • Herhangi bir icra dosyası bulunmamak
Eğer yukarıdaki tüm şartları karşılıyorsanız engelli iş kurma desteği sizinle olacaktır.

İŞKUR’DAN NE KADAR DESTEK ALINACAK?

İlk etapta kurulum işlemleri için 3.000 TL verilecek. 3.000 TL ödemesi alındıktan sonra işyerinin resmi kurulum işlemleri gerçekleştirilecek. Resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar ve sigorta masrafları dışında kullanılamayacak.

11.000 TL ise işletmenin bir yıl içindeki giderlerini karşılaması için ödenecek. İşletmenize ait olacak olan bir yıllık giderleri karşılamanız adına ödenecek olan 11.000 TL ile tüm su, elektrik, iletişim, ısınma ve kira masrafı gibi en temel ihtiyaçları karşılayabileceksiniz.
36.000 TL Kuruluş destek paketi ile beraber teçhizat, makine, yazılım, donanım, ara madde, sarf malzeme, ofis malzemeleri ve işletmenin ihtiyaç duyabileceği tüm malzemeleri satın alabileceksiniz.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

İŞKUR engelli vatandaşlar için güzel bir haber paylaştı. Artık her engelli vatandaşımız kendi işletmesini kurabilecek. https://www.iskur.gov.tr/is-arayan/aktif-isgucu-programlari/kendi-isini-kurma-projeleri buradaki bağlantıdan başvuru işlemlerinizi yapabilirsiniz.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR