Kimse Bilmiyor! 2 Yıl Boyunca Aylık 240 TL Sosyal Yardım Alabilirsiniz

Devletten toplumun birçok kesimine yönelik sosyal yardımlar son dönemde en çok araştırılan konuların başında geliyor. Ailelere çocuk yardımı, çocuk parası, analık-süt parası, çocuk bakım ve kreş desteği gibi destekler vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılıyor.

Kimse Bilmiyor! 2 Yıl Boyunca Aylık 240 TL Sosyal Yardım Alabilirsiniz
Yayın Tarihi: 10.08.2020 14:00:00

Devletten toplumun birçok kesimine yönelik sosyal yardımlar son dönemde en çok araştırılan konuların başında geliyor. Ailelere çocuk yardımı, çocuk parası, analık-süt parası, çocuk bakım ve kreş desteği gibi destekler vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılıyor. Annelere doğum yaptıklarında tek seferlik çocuk yardımı ödemesi yapılırken bazı şartları taşıyan ailelere de bez ve gıda yardımları yapılmaktadır. Detayları haberimizde sizler için hazırladık...

Devlet tarafından çocuklu ailelere yapılan yardımlar son dönemde artarak devam etmektedir. Yaşanan Koronavirüs pandemisinin de etkisiyle Devlet tarafından vatandaşa yönelik sosyal yardımlara hız verilmişken çocuklu aileler de Devletten alabilecekleri sosyal yardımları araştırıyor. Devlet, bu yılda da çocuk yardımı, süt ve bez yardımı, emzirme parası, kreş desteği vb. pek çok sosyal yardımı kalem kalem ihtiyaç sahibi veya tüm çocuk sahibi ailelere sağlıyor.

Bebek Bezi Yardımı Nedir? Kimler Alabilir

Devlet tarafından çocuklu ailelere sağlanan yardımlardan biri de bebek bezi yardımıdır. Ancak bu yardımdan faydalanabilmek için bir takım şartların bulunması gerekmektedir. Başvuru şartlarını taşıyan aileler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il-ilçe müdürlükleri ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat edebilirler.


Bebek Bezi Yardımı Almak için Aranan Şartlar

Bebek bezi ve mama yardımı için ilk şart doğumun başarıyla tamamlanması ve bebeğin tam ve sağ bir şekilde doğmasıdır. Yardımdan yararlanabilmek için aranan bir diğer şart ise ana veya babanın veya her ikisinin de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması yahut mavi kart sahibi olmasıdır.  Ayrıca hane içi gelirin de kişi başı asgari ücretin 3'te 1'inden fazla olmaması yani 2020 yılı için kişi başı aylık gelirin 701,32 TL'den az olması gerekmektedir. Ayrıca ana babanın üzerlerinde hiçbir şekilde gayrimenkul, taşınır ve taşınmaz bulunmamalıdır.

Hastalara Bez Yardımı için Şartlar Nelerdir?

Hasta vatandaşlara SGK tarafından bez yardımı yapılmaktadır. Bebek bezi ihtiyacı, SGK ile anlaşmalı eczaneler aracılığıyla reçeteyle karşılanmaktadır.Üriner inkontinans ve gata inkontinansı olan hastaların kullandığı özel hasta bezleri de SGK tarafından sağlanmaktadır. 

Muhtaç durumda olan vatandaşlara 2 ayda toplamda en fazla 240 bebek bezi tedarik edilmektedir. 2 yaşın altındaki çocuklar bez yardımından yararlanamayacaktır. Çocuk bezi yardımı için 2 yaş şartı dışında başkaca bir yaş şartı bulunmamaktadır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR