Kira Ödemeleri Koronavirüs nedeniyle erteleniyor! Ev Kiraları Ertelenecek mi?

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Coronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'de an itibariyle 59 kişi hayatını kaybetmişti. Koronavirüs, sosyal hayat kadar ekonomik hayatı ve ekonomik dengeleri etkilemeye de devam ediyor. Binlerce işletme kapandı ve pek çok vatandaş işsiz kalma tedirginliği yaşadı.

Kira Ödemeleri Koronavirüs nedeniyle erteleniyor! Ev Kiraları Ertelenecek mi?
Yayın Tarihi: 26.03.2020 23:03:00

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Coronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'de an itibariyle 59 kişi hayatını kaybetmişti. Koronavirüs, sosyal hayat kadar ekonomik hayatı ve ekonomik dengeleri etkilemeye de devam ediyor. Binlerce işletme kapandı ve pek çok vatandaş işsiz kalma tedirginliği yaşadı. Peki Ev kiraları ertelenecek mi? Kira sözleşmeleri ne olacak? Koronavirüs salgını nedeniyle kira ödemeleri ertelendi mi? Milyonlarca kiracı, Koronavirüs salgını nedeniyle kira ödemelerindeki son durumu araştırıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle ev kiraları ertelenecek mi sorusunun yanıtını haberimizde sizler için hazırladık...

Ev kiraları ertelenecek mi? Tüm dünyada yoğun şekilde hissedilen Covid-19 yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle binlerce kişi virüse yakalanırken birçok kişi de hayatını kaybetti! Türkiye'de COVID-19 salgını, 59 kişinin hayatını kaybetmesine yol açmış durumda. Her geçen gün ölüm sayısı artarken, salgınla ilgili tedbirler de hızla almaya devam ediyor. 65 yaş ve üzeri yaşlılar için sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, vatandaşlardan zorunlu olmadıkça evden çıkmaması istendi.

İlkokul, ortaokul ve liseler ile üniversitelerde uzaktan eğitim modeline geçildi. Ekonomide de etkilerini gösteren koronavirüs salgını nedeniyle pek çok kiracı da araştırmalara başladı. Kira sözleşmeleri ne olacak? Ev kiraları ertelenecek mi? Koronavirüs nedeniyle ev kiraları ertelendi mi? Bu soruların yanıtı haberimizde...

EV KİRALARI KORONAVİRÜS NEDENİYLE ERTELENECEK Mİ?

Türkiye, Koronavirüs salgınına karşı hızla tedbirler almaya devam ediyor. Ekonomik anlamda virüsün etkilerinin en aza indirgenmesi amacıyla 100 milyar TL'lik destek paketi açıklanmıştı. Ev kiralarıyla ilgili düzenleme TBMM'de kabul edildi. Buna göre 1 Mart 2020'den 30 Haziran 2020'ye kadar olan süreçte iş yeri kira bedelinin ödenememesi, kira sözleşmesinin feshi ve tahliye sebebi oluşturmayacak.


DÜZENLEME ŞİMDİLİK İŞYERLERİNİ KAPSIYOR

TBMM'de kabul edilen yeni torba yasa paketinde yer alan düzenlemeye göre 1 Mart 2020'den 30 Haziran 2020'ye kadar olan süreçte iş yeri kira bedelinin ödenememesi, kira sözleşmesinin feshi ve tahliye sebebi oluşturmayacak.

Halihazırda İcra takiplerine ve icra işlemlerine zaten ara verildiği için bu durum doğal bir sonuç yaratmıştı. Bu düzenlemeyle birlikte nakit akışları bozulan işyerleri ve işletmeler için kiralarını ödemekte bir nebze de olsa kolaylık sağlanmış olacak. 

Ev kiralarıyla ilgili milyonlarca kiracı ise kira ödemeleri ertelendi mi? Sorusunun yanıtını araştırıyor. Koronavirüs salgını, teknik anlamda bir mücbir sebep teşkil ediyor. Vergisel olarak da Devlet, Koronavirüs salgınını mücbir sebep ilan etmiş durumda. Ev kiralarında ve kira dönemlerinde de ertelemenin gündeme gelmesi, koronavirüs salgını nedeniyle kira ödemelerinde güçlük yaşayan kiracılar için kira ödemelerinin ertelenmesi bekleniyor.

Öte yandan ev kiralarını koronavirüs salgını nedeniyle bozulan işleri dolayısıyla ödeyemeyen vatandaşlar da bu durumu ispatlayabilirlerse sözleşmelerinin karşı tarafça (kiraya veren) feshi ve tahliyesi mümkün olmayacaktır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR