Kira Yardım başvuruları başlıyor! Haziran ayı Kira Yardımı almak isteyenler

Korona virüs sonrasında milyonlarca vatandaşımız kirasını ödemekte zorluk çekti, özellikle özel ve hizmet sektöründe çalışmakta olan işçilerin işinden çıkartılması veya ücretsiz izine gönderilmesi sonrasında kira yardımı başvurusu yapan sayısı toplam 900 bini aştı. 2020 Haziran ayı itibariyle

Kira Yardım başvuruları başlıyor! Haziran ayı Kira Yardımı almak isteyenler
Yayın Tarihi: 4.06.2020 20:44:00

Korona virüs sonrasında milyonlarca vatandaşımız kirasını ödemekte zorluk çekti, özellikle özel ve hizmet sektöründe çalışmakta olan işçilerin işinden çıkartılması veya ücretsiz izine gönderilmesi sonrasında kira yardımı başvurusu yapan sayısı toplam 900 bini aştı. 2020 Haziran ayı itibariyle kira yardımı başvurusu yapanların sayısı ise 2 milyon 400 bin kişiyi aşmış vaziyette. İnsanlar ekonomik durumları olmadığı için mecburen kira yardımına başvuru yapıyor ancak her başvuran kira yardımı ödeneği alamıyor. Öncelikli olarak kira yardımı alabilmek için aranan tüm şartların kişi tarafından karşılanması gerekiyor. Eğer kira yardımı için başvuru yapan kişi gerçekten kirasını ödeyemiyorsa o durumda devlet kendisine belirli bir süre kira yardımı yapıyor. İşte kira yardımı ile alakalı tüm ayrıntılar…

Kira yardımı başvurusu zaten mevcutta olan bir yardımdı, son 5 yılın en popüler para yardımlarından bir tanesiydi ancak özellikle Korona virüs sonrasında bir nebze daha popüler oldu. Normal şartlarda kira yardımı için başvuru yapan sayısı yıl içinde toplam 100 bini geçmiyordu ama son iki ay içinde 2 milyon 400 bin kişi kira yardımı başvurusu yaptı. Devlet destekli kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kimler kira yardımı alabilir? İşte tüm bu sorular vatandaşlarımızın internette ve arama motorlarında sürekli arayıp net bir cevap bulamadıkları sorular. Kira yardımı sadece dar gelirliye ve gerçek manada ihtiyaç sahibine yapılan bir yardım türüdür. E-Devlet kira yardımı başvurusu yapacak olan vatandaşlarımızın öncelikle kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? E-devlet kira yardımı başvuru ekranı gibi aramaları için haberimizi okuması ve anlaması gerekiyor.

KİRA YARDIMI NEDİR? KİM KİRA YARDIMI YAPIYOR?

Kira yardımı başvurusu alan tek kurum şu an Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’dır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı duyurularında görebileceğiniz gibi kira yardımı sadece gerçek ihtiyaç sahiplerine ve çevresel dönüşüme evini vermiş olan kişilere yapılır. Kira yardımı nasıl alınır? Evet, bu sorunun en net cevabı ise e-Devlet üzerinden başvuru yapmakta oluyor. e-Devlet’e giriş yaptıktan sonra arama kısmına "Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" kısmından ilgili kira yardımı başvurularının tamamlanması gerekiyor. Gereken tüm şartları taşıyan vatandaşlarımıza devletimiz nezdinde kira yardımı yapılıyor. Kurumun istediği tüm şartları taşıyan vatandaşlarımıza kira yardımı yapılıyor. Kira yardımı alabilmek için öncelik her zaman gerçek manada ihtiyaç sahibi olmak oluyor.


KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kira yardımı başvurusu yapabilmek için öncelikle e-Devlet kapısı sistemine giriş yapmanız gerekiyor. e-Devlet kapısı sistemine giriş yaptıktan sonra arama kısmına “Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması"  araması yapmanız ve ilk karşınıza çıkan uygulamaya giriş yapmanız gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra “Uygulamaya Git” seçeneği ile karşılaşacaksınız. Açılan sayfada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait tüm yardım programları ve sorular bulunmaktadır. Kendinize en uygun yardım başvurusunu bu sayfadan yapabilirsiniz.

KİRA YARDIMI YAPAN DİĞER KURUMLAR

Maddi anlamda sıkıntı yaşayan ailelerin kira paralarının karşılanması amacı ile pek çok kurum ve kuruluş tarafından kira yardımı verilmektedir.
  • Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Bağlı Müdürlükler
  • Kaymakamlıklar bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları
  • Belediyeler
  • Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Büyükşehirlerde kiracılara 960 TL' ye varan kira yardımları yapılmaktadır.)
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Özel Vakıflar ve dernekler
  • Gönüllü kuruluşlar ya da şahıslar tarafından kira yardımı yapılmaktadır.
Başvuru İçin Gerekli Evraklar
  • T.C. kimlik fotokopisi
  • İkametgâh belgesi
  • Gelir belgesi
  • Muhtarlıktan alınacak olan fakirlik kâğıdı
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR