Kira yardımı almak isteyenler dikkat: Kira yardımı ile alakalı yeni gelişmeler kaydedildi!

Devlet tarafından son zamanlar da ihtiyaç sahiplerine yapılan yardım sayıları gün geçtikçe artış göstermektedir. Devletten kira yardımı nasıl alınır? Kira yardımı için e devlet başvuru mu yapılması gerekiyor?

Kira yardımı almak isteyenler dikkat: Kira yardımı ile alakalı yeni gelişmeler kaydedildi!
Yayın Tarihi: 7.05.2020 21:55:00

Devlet tarafından son zamanlar da ihtiyaç sahiplerine yapılan yardım sayıları gün geçtikçe artış göstermektedir. Devletten kira yardımı nasıl alınır? Kira yardımı için e devlet başvuru mu yapılması gerekiyor?

Kira yardımı alabilmek için gerekli evraklar nelerdir? Bu konu ile alakalı olarak detaylı bilgileri ulaşabilir ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar başvuru da bulunarak bu fırsatı değerlendirme fırsatını bulabilmektedir. Aynı zamanda kentsel dönüşüm nedeniyle mağdur olan ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar adına Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kira yardımı desteği sağlanmasıyla dikkatleri çekmektedir. Kentsel dönüşüm nedeniyle mağdur olan vatandaşlar bu konu ile ilgili detaylı bilgiler için araştırmaya başladı. Bu konu ile alakalı olarak detaylı bilgileri haber sitemizden öğrenebilirsiniz…

KİRA YARDIMI ALMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİR?

Korona virüs salgın hastalığı sebebiyle dönüşüm projesi adı altında kredi yardımlarının süreleri uzatılması ön görülmektedir. Böylelikle 3 ay olan süre 48 aya çıkarılmasıyla birlikte yardımlara devam edilecektir. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıklama yaparak bu konu ile alakalı detaylı bilgileri sundu. Murat Kurum, ihtiyaç sahipleri için bu zorlu süreçte kira yardımı verilmeye devam edileceğini açıklamasıyla dikkatleri üzerine çekti.
Aynı zamanda Kentsel dönüşüm projesinin tamamlanmasıyla birlikte evine kavuşamayan vatandaşlar mağduriyetini önlemek amacıyla kira yardımları yapılarak birçok vatandaşı bu zorlu süreçte yalnız bırakmamaktadır. 3 ay verilen bu yardım süresi korona virüs salgınının ortaya çıkmasının ardından 48 aya çıkmasıyla vatandaşların sevinmesine sebep olmuştur.


KİRA BAŞVURUSU NEDİR? NASIL ALINIR?

Kiraya yardımı başvurusu yapmak isteye vatandaşlar kaymakamlıklar da ve valiliklerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanıma Vakfına gitmesi gerekmektedir. Bu doğrultuda kira yardımına ihtiyacı olan vatandaşların bizzat kendisi başvuru yapması ön görülmektedir. Böylelikle bu yardımdan kolay bir şekilde faydalanma fırsatı elde edilmektedir. Bazı yardım başvuruları için kişi tespiti yapılmaktadır. Belediyeler tarafından tespit edilmesiyle birlikte herhangi bir şart aranmamaktadır.

Ancak evi kentsel dönüşümde olmasıyla birlikte devlet tarafından mağdur olmaması için süre uzatıldı. Aynı zamanda kira yardımı bakanlığı sitesinde Tüzel kişilik ve Kendim için seçeneklerinden kira yardımı almak istiyorsa hangisi olduğunu işaretleyerek başvuru yapma fırsatını elde etmektedir.

Sayfa da açılan bilgileri eksiksiz ve doğrul bir şekilde girerek ileri butonuna basmanız gerekmektedir. Ekranda yardım talepleri arasında yer alan kira yardımı seçeneğinin seçilmesi gerekiyor. Böylelikle başvuru yapma fırsatını elde edebileceksiniz. İhtiyaç sahiplerin için verilen kira yardımı başvuruları aynı zamanda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığı tarafından da yapılıyor. ALO 170 numaralı hattı arayarak Sosyal yardımlaşma vakfına ulaşabilir ve detaylı bilgi alarak başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

KİRA YARDIMI BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER
  • -T.C. kimlik aslı ve fotokopisi
  • -İkametgâh belgesi -Gelir belgesi
  • -Muhtarlıktan alınacak olan fakirlik kâğıdı
  • -Başvuru formu.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR