Kira yardımları başladı! Başvuru şartları değişti!

Devlet tarafından ekonomik durumu zorda olan vatandaşlara kira yardımları başladı!

Kira yardımları başladı! Başvuru şartları değişti!
Yayın Tarihi: 9.10.2023 09:00:00

Maddi durumu zorda olan vatandaşlara yapılan kira yardımları başladı. Ekonomik anlamda zorlanan vatandaşlara yapılan sosyal yardım projelerinden biri de hükümetin verdiği kira yardımları. Özellikle son yıllarda artan fahiş kira ücretleri kira yardımı başvurularına yoğunluk yaşanmasına neden olmuştu. Hükümet ev sahibi kiracı anlaşmazlıklarını çözmek için yeni projeler geliştirirken bir yandan da maddi durumu zorda olan vatandaşlara kira yardımını sürdürüyor.

Kira ödemelerinde zorlanan vatandaşlar için maddi destek ödemeleri başladı. Bu projeye göre vatandaşlara aylık kira yardımı yapılacak. Kira yardımları vatandaşlara TÇ kimlik numaralarına göre dağıtılacak. Artan enflasyon nedeniyle kira zamları da güncellendi. Önceden 3500 TL olan kira yardımı yapılan son güncellemeyle 4350 TL’ye yükseldi. Kira yardımlarında önemli bir detay da şehirlere göre rakamların değişiklik göstermesi.


Geçim zorluğu yaşayan aileler kira ödemelerinin bir kısmına devletten yardım talebinde bulunarak sağlayabilirler. Kira yardımı projesinde dar gelirli ailelerin kira ödemelerini hafifletmek hedeflenmektedir. Kira yardımı ödemeleri vatandaşların banka hesaplarına direkt olarak yatırılmaktadır.

Peki kira yardımlarına nasıl başvurulur?

Kira yardımı almak isteyen vatandaşlar başvurularını e-Devlet üzerinden kolay ve hızlı şekilde gerçekleştirebilirler. Aranan şartlar bulunduğunda başvurular onaylanır ve kira ödemeleri vatandaşın hesaplarına anında aktarılır. Ayrıca kira yardımı ödemelerine vatandaşlar kendilerine en yakın PTT şubelerine çekebilirler.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR